Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Hier staan de meest gestelde vragen op een rij!

Top 5 vragen

Vraag 1: Wat kost studeren in Amerika?

Een studie aan een Amerikaanse universiteit kost tussen de $ 20.000,- en $ 65.000,- per jaar, afhankelijk van de universiteit en de gewenste studie. Afhankelijk van je sportniveau wordt je studie (gedeeltelijk) betaald door een Amerikaanse universiteit, inclusief woonruimte en eten. Je vliegtuigticket naar en van Nederland moet je zelf betalen. Ook dien je rekening te houden met andere (dagelijkse) kosten zoals reis- en verzekeringskosten en kosten voor je levensonderhoud.

Vraag 2: Wat is het niveau van sporten?

De voorwaarden om in aanmerking te komen gelden niet alleen op het gebied van onderwijs, maar ook op het sportieve vlak. Vaak zijn het de sporters die net onder de echte nationale top zitten die voor een studiebeurs in aanmerking kunnen komen.
Als voetballer bijvoorbeeld moet je dan denken dat je in de Hoofdklasse of eerste klasse speelt. Als golfer dien je minimaal over een handicap van twee te beschikken.

Vraag 3: Wanneer moet ik mij aanmelden?

De procedure voor het aanvragen en verkrijgen van een sport studiebeurs kan een vrij ingewikkelde en langdurige procedure zijn, die daarom dan ruim op tijd opgestart dient te worden.

Wij adviseren je daarom dan ook om je zo snel mogelijk bij ons aan te melden.

Vraag 4: Wat zijn de toelatingseisen?

De algemene eisen zijn voor alle studenten gelijk. Om te worden toegelaten als reguliere student op een Amerikaanse universiteit, moet je een middelbare school diploma hebben dat gelijkwaardig is aan een 12-jarige Amerikaanse high school, Vwo, Havo of Mbo niveau 4.

Vraag 5: Welke studies kan ik volgen?

Er zijn duizenden Amerikaanse universiteiten die sportieve studiebeurzen verlenen.
Er is een grote verscheidenheid tussen de universiteiten op basis van: academische ranking, atletische ranking, identiteit, geografische ligging, grootte van de school, kwaliteit van de infrastructuur, waarde van de coaching staff, enz.
Kortom, er is voor iedereen wel wat wils.
Global Sport and Study neemt contact op met de universiteiten die overeenkomen met zowel jouw academische – als sportieve wensen.

into-img

Vragen per onderwerp

Kosten

Studiekosten

Een studie aan een Amerikaanse universiteit kost tussen de $ 20.000,- en $ 65.000,- per jaar, afhankelijk van de universiteit en de gewenste studie. Afhankelijk van je sportniveau wordt je studie (gedeeltelijk) betaald door een Amerikaanse universiteit, inclusief woonruimte en eten. Je vliegtuigticket naar en van Nederland moet je zelf betalen. Ook dien je rekening te houden met andere (dagelijkse) kosten zoals reis- en verzekeringskosten en kosten voor levensonderhoud.

Testen

TOEFL
Voordat je je kan aanmelden bij een Amerikaanse universiteit, moet je een TOEFL-test (Test of English as a Foreign Language) afleggen. Je kunt deze test vergelijken met een Cito-toets, je kunt er niet voor zakken, maar je ‘algemene kennis’ van het Engels wordt getoetst.
Deze test, die je in het Nederlands aflegt, kost ongeveer $ 245,- en is verplicht voor alle studenten van wie Engels niet de moedertaal is.

SAT en ACT
De SAT is een gestandaardiseerde toelatingstest voor hoge scholen en universiteiten in de Verenigde Staten. De SAT is ontwikkeld door het College Board, een non-profit organisatie in de Verenigde Staten. Ze werd voorheen ontwikkeld door de Educational Testing Service, welke nog steeds het examen organiseert. De test is bedoeld om studenten te beoordelen en aan de hand van de score te bepalen of deze kan worden toegelaten tot een universiteit. De SAT deed zijn intrede in 1926 en sindsdien zijn de naam en scores verscheidene keren veranderd. SAT stond eerst voor Scholastic Aptitude Test, en later Scholastic Assessment Test. Tegenwoordig is het een betekenisloze afkorting.

De huidige SAT-test, geïntroduceerd in 2005, duurt drie uur en vijfenveertig minuten en kost $49 ($81 Internationaal). Mogelijke scores variëren van 600 tot 2400. De test bestaat uit drie onderdelen (wiskunde, begrijpend lezen en schrijven), waarbij voor elk onderdeel 800 punten gescoord kunnen worden.

Visium

Om te studeren in Amerika heb je een F1 studentenvisum nodig. Deze kan je pas aanvragen op het moment dat je een I-20 formulier van je Universiteit of College hebt ontvangen. De afspraak voor het aanvragen van je visum maak je op het Amerikaanse consulaat. Het visum moet afgegeven zijn voordat je vertrekt. Een studievisum geldt normaal gesproken voor de hele studieperiode en daarna nog 60 dagen (na je laatste lesdag) als toeristenvisum.

Overige kosten

Ook dien je rekening te houden met andere (dagelijkse) kosten zoals reis- en verzekeringskosten en kosten voor huisvesting en levensonderhoud.

SAT test

NCAA

Wat is NCAA Division I?

De NCAA is ’s werelds grootste organisatie op het gebied van college- en universiteitssport. NCAA Division I is het hoogste niveau van de intercollegiate athletics van de National Collegiate Athletic Association (NCAA) in de Verenigde Staten. De D-I universiteiten beschikken over de meest uitgebreide sport faciliteiten. De Division I universiteiten hebben ook meer scholarships en sportbeurzen beschikbaar dan universiteiten in de Divisions II en III.

Wat is NCAA Division II?

De NCAA Division II is een tussen niveau divisie van de NCAA competitie. De divisie II biedt een alternatief voor zowel de grotere NCAA Divsion I en de Divsion III, die geen sportbeurzen aanbiedt.

In 1973 splitste de NCAA haar lidmaatschap in drie divisies: Divisie I, Divisie II en Divisie III. Op dit moment zijn er ongeveer 300 scholen lid van de Division II. De scholen zijn vaak de wat kleinere staatsscholen, hoewel er ook genoeg kleine privé universiteiten aan verbonden zijn. Ongeveer 42% van de Colleges heeft minder dan 2.499 studenten en maar 6 universiteiten hebben meer dan 15.000 studenten.

Wat is NCAA Division III?

Division III (or DIII) is de derde divisie van de National Collegiate Athletic Association (NCAA) van de Verenigde Staten.

De meeste kleine, prestigieuze colleges zijn aangesloten bij de Divisie III.
Deze instellingen moeten in tenminste vier verschillende sporten
met teams tegen andere universiteiten uitkomen.
Binnen deze divisie mogen geen sportbeurzen verstrekt worden.

Wat is NAIA?

De NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) is een aparte organisatie naast de NCAA. De NAIA universiteiten en colleges zijn vaak de kleinere prive colleges (denk aan gemiddeld 2.000 studenten).

Zowel de NAIA als de NCAA DI en DII bieden athletic scholarship (sport beurzen) aan. Vaak wordt het niveau van de NAIA vergeleken met NCAA DII. Maar bedenk wel dat diverse NAIA en DII teams van DI teams winnen.

In 2018 telt de NAIA 249 leden.

Wat is NJCAA?

De National Junior College Athletic Association (NJCAA) is een organisatie van junior en community colleges in de Verenigde Staten. Dit zijn tweejarige opleidingen. De NJCAA is verdeeld in 24 divisies en regio´s. Hoewel de NJCAA is opgericht in California, is dat de enige regio waar zij niet meer actief is. De California Community College Athletic Association(CCCAA), met meer dan 100 deelnemers, heeft die plaats ingenomen.

Een junior of community college is een meestal een lokaal geörienteerde instelling die vervolgonderwijs aanbiedt waarmee je in twee jaar ook een Associate degree kan halen, zoals bijvoorbeeld Associate of Arts (AA) of Associate of Science (AAS). Grote voordelen zijn dat de toelatingseisen minder hoog zijn, dat de kosten lager zijn, en dat er vaak meer individuele begeleiding is. En na het afronden van je opleiding op een junior of community college kun je met je Associate degree een ’transfer’ maken naar een 4-jarige school (NCAA of NAIA). Voor veel student-sporters maken van deze route gebruik.

Scholarship

Krijg ik een volledige Sportbeurs (Full Scholarship)?

Dit is afhankelijk van je sportieve kwaliteiten, het aantal beschikbare Scholarships en kan per sport en universiteit verschillen.

Hoe lang duurt een Scholarship?

De scholarships worden op jaarlijkse basis gegeven. Aan het eind van het jaar kan de coach eventueel beslissen of je het jaar erna weer een scholarship krijgt.
In de praktijk wordt een scholarhip verlengd als de student-atleet zich goed heeft gedragen. Denk bijvoorbeeld aan je schoolcijfers, de inzet tijdens de trainingen, geen alcohol- en of drugsgebruik.

Wie beslist er of ik een Scholarship krijg?

Het is uiteindelijk de universiteit (coach) die de beslissing neemt om de sporter wel of geen of een gedeeltelijke sportstudiebeurs toe te kennen.

Procedure

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld bij Global Sport and Study?

De procedure voor het aanvragen en verkrijgen van een sport studiebeurs kan een vrij ingewikkelde en langdurige procedure zijn, die daarom dan ruim op tijd opgestart dient te worden. Wij adviseren je daarom dan ook om je zo snel mogelijk bij ons aan te melden.

Aanmelden:
Indien je interesse hebt in de mogelijkheden voor een sportstudiebeurs, dan kun je je geheel vrijblijvend bij ons aanmelden voor een nadere kennismaking.

Kennismaking:
In een nadere kennismaking kunnen wij de eventuele mogelijkheden met je bespreken.

Selectie:
Na de nadere kennismaking besluiten we in gezamenlijk overleg om je eventueel op te nemen in onze groep van getalenteerde sporters die met een sport studiebeurs willen gaan studeren in Amerika. En dan maken wij ook een aanvang met de vervolgstappen in het recruitment proces.

Profiel maken:
Wij zorgen vervolgens voor het opmaken van een geschikt spelersprofiel (eventueel met videobeelden etc.).

Keuze van universiteiten:
Wij helpen en adviseren je bij de selectie en keuze van de meest geschikte universiteiten en studies.

Voorstellen aan universiteiten en coaches:
Global Sport and Study zorgt vervolgens dat je profiel bij de betrokken universiteiten en coaches onder de aandacht wordt gebracht.

Begeleiding en advisering:
Tevens adviseren wij je omtrent en eventueel begeleiden wij je bij de vereiste testen (TOEFL en SAT), vertalen van je rapporten, inschrijving bij de bonden (NCAA, NAIA) en het aanvragen van je visum, etc.

Uiteindelijk is het de universiteit (coach) die de beslissing neemt om de betrokken sporter wel of geen of een gedeeltelijke studiebeurs toe te kennen.

Hoe lang duurt het recruitment proces?

Het hele proces van aanmelden tot een uiteindelijke plaatsing op een universiteit is een intensief proces, en kan maanden in beslag nemen. Wij adviseren je dan ook om je tijdig bij ons aan te melden.

Wie beslist er of ik een Scholarship krijg?

Het is uiteindelijk de universiteit (coach) die de beslissing neemt om de sporter wel of geen of een gedeeltelijke sportstudiebeurs toe te kennen.