Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Start van het seizoen!

Naast alle voorbereidingen op en de reis zelf naar Amerika, stonden de afgelopen weken voor onze sporters en sporters in het teken van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, de eerste wedstrijden en natuurlijk ook de eerste lessen. In dit overzicht een paar opmerkelijke prestaties en gebeurtenissen gedurende dit “pre-season” en de start van het Fall seizoen.

We beginnen deze serie van terugblikken met de verrichtingen en een paar bijzondere prestaties van enkele van onze eerstejaars student-sporters (Freshmen).

Stijn Gramberg, Graceland University, Voetbal
Zaterdag 28 augustus 2021, Lamoni, Iowa. Scoren in je eerste wedstrijd, mooier kan je je het seizoen bijna niet beginnen. Stijn Gramberg, de talentvolle verdediger afkomstig van Koninklijke HFC luisterde zijn debuut voor het team van de Yellowjackets op met maken van het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd tegen het team van Midland University.

Na een bliksemstart van de Warriors, die al in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong kwamen, wisten de Yellowjackets in de tweede helft de wedstrijd naar zicht toe te trekken. De terechte gelijkmaker kwam in 57e minuut. En in de 86e minuut wist de mee naar voren gekomen Stijn uit een hoekschop de winnende 2-1 binnen te koppen!
Gisteren, 31 augustus stond alweer de tweede wedstrijd voor Stijn op het programma. De tegenstander  was het team van William Woods University. En ook in deze wedstrijd liet Stijn zich weer gelden, hij zorgde voor de assist bij het eerste doelpunt (1-0, 41 min.) van de thuisspelende Yellowjackets. De eindscore werd uiteindelijk 3-1, waarmee Graceland University nu op een record van 2-0 komen. De volgende wedstrijd voor Stijn staat op maandag 4 september op het programma, en de tegenstander is dan het team van Doane University.

Lieve Meidane, Monmouth University, Hockey

Voor Lieve stonden er haar eerste week al meteen twee wedstrijden op het programma. Vrijdag 27 augustus de uitwedstrijd tegen Boston University en afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Northeastern University. Met Lieve in de basis werden het twee spannende wedstrijden. De wedstrijd tegen Boston werd helaas door de Hawks met 1-2 verloren.
De tweede wedstrijd tegen de Huskies van Northeastern University werd een ware triller. Met wederom een basisplaats voor Lieve wisten de Hawks de wedstrijd na een 5-5 eindstand in de extra speeltijd met 6-5 over de streep te trekken.

De volgende tegenstander voor Lieve is het team van Fairfield University, deze wedstrijd is op vrijdag 3 september.

Naomi Wiersma, Missouri Valley College, Volleybal
Voor Naomi is het wedstrijdseizoen al op 20 augustus begonnen, en inmiddels heeft zij er al twee toernooien, en in totaal 9 (!) wedstrijden opzitten.

Naomi is al meteen van grote waard voor de Vikings en heeft ook alle wedstrijden gespeeld. Zaterdag 28 augustus waren de laatste twee wedstrijden in het Viking International Tournament. De eerste wedstrijd werd met 0-3 (20-25, 13-25, 26-28) verloren van Presentation College.
Later op de dag herstelden de Vikings zich tegen het team van Hannibal-LaGrange University. Na een spannende wedstrijd en een 0-2 achterstand werd in een vijfsetter (26-28, 18-25, 25-21, 25-15, 15-11) gewonnen.

Donderdag 2 september spelen de Vikings thuis tegen University of Health Sciences and Pharmacy uit St. Lois.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!