Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Tien vragen aan …Emily Eijpe

Tien vragen aan …Emily Eijpe

Tien vragen aan … is een rubriek van Global Sport and Study, waarin we een sporter, student of coach naar zijn of haar mening vragen over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk hoofdzakelijk sport en studie gerelateerd. In deze editie is het de beurt aan Emily Eijpe.

Emily vertrok in de zomer van 2021 naar Amerika, om daar te gaan studeren en voetballen op Graceland University in Lamoni, Iowa.

   

“We zijn allemaal heel nieuwsgierig naar jouw ervaringen in Amerika, kan je ons daarover wat vertellen?”

1. “Emily, hoe ben je op het idee gekomen om naar Amerika te gaan om daar te gaan studeren in combinatie met voetballen?”

“Ik heb Amerika altijd al heel interessant gevonden, ik keek altijd video’s van mensen/families die Amerika wonen en mijn grootste droom was altijd om in Amerika te wonen als ik later groot was. Ik keek eerst altijd naar een exchange year maar dat was altijd veel te duur en heb je eigenlijk maar weinig aan (behalve ervaring). Ik zag toen ergens op internet dat een Nederlands meisje daar ging sporten en studeren, ik ben mij daarna gelijk op internet gaan inschrijven om te kijken of het een mogelijkheid was.”

Foto: Emily (rechts) in actie voor ASC Waterwijk, seizoen 2020 – 2021.

2. “Hoe ben je in contact gekomen met Global Sport and Study?”

“Ik ben op internet gaan zoeken naar bedrijven die mij eventueel konden helpen, ik kwam toen de website van Global Sport and Study tegen en heb mij toen ingeschreven. Ik kreeg al snel een bericht terug om langs te komen. Na het gesprek voelde het al snel alsof Amerika al erg dichtbij was.”

Lees ook:
Emily Eijpe becomes a Yellowjacket


Foto: April 2021, Emily tekent voor Graceland University.

3. “Wat zijn de (grote) verschillen met het voetballen in Nederland? En hoeveel uur per dag, per week train je, en hoeveel wedstrijden speel je?”

“Het grootste verschil is hoe serieus het echt genomen wordt, zo heb je wedstrijden door de weeks op schooldagen, zo mag je, je dus gewoon afmelden voor je lessen om naar de uitwedstrijden te gaan. Ook is het voetbal veel meer fysiek, vooral de conference waar mijn school in zit is één van de beste van de NAIA, en dat kun je wel merken. Het voetbalseizoen is in het Fall semester, dit wil zeggen van augustus tot ongeveer oktober/november. In het voetbal seizoen train je elke dag en heb je twee tot drie wedstrijden per week. Buiten het seizoen doen wij meer morning workouts in the gym en twee tot drie dagen indoor voetbal (omdat het te koud is in Iowa om buiten te doen).”


Foto: Overzicht van de sport faciliteiten op Graceland University

4. “Waar heb je het meest aan moeten wennen?”

Eerlijk gezegd had ik al erg snel mijn plekje gevonden, het enige waar ik aan moest wennen in het begin was natuurlijk de taal, ook al was ik al erg goed in Engels toen ik daar heen ging. Daarnaast was school ook erg wennen, huiswerk dat vooral erg mee telt met cijfers en het wennen aan dat het cijfer 6/7 niet erg goed is, omdat ik niet gewend was veel huiswerk te hebben vergat ik het vaak wat mijn cijfer erg naar beneden haalde. GPA is hier erg belangrijk wat al snel laag kan zijn als je een C hebt.

5. “Kun je iets vertellen over het leven op de campus?” 

Ik heb het erg naar mijn zin op de campus, het is alsof je met al je vrienden op één plek woont maar toch ook kan wegkruipen in je eigen dorm room als je rust wilt. Er worden bij mij op school erg veel activiteiten georganiseerd zodat je, je niet verveelt.


Foto: Campus van Graceland University.

6. ”Kun je iets vertellen over je studie?”

“Ik doe zelf twee majors; biology en criminal justice, ik vind het erg interessant. Je kan ook buiten je major om andere lessen volgen die je interessant lijkt, je kan eigenlijk je eigen semester schema maken. Zo doe ik biology en criminal justice maar ga ik volgend semester ook de les “drawing” volgen wat mij leuk leek om te doen.”

7. “Heb je behalve met je teamgenoten ook contact met andere studenten en/of sporters?”

“Ja heel veel! Mijn school is niet echt groot en telt ongeveer 2.000 studenten, je kent al snel veel mensen. Zo reizen wij ook met uitwedstrijden met het jongens voetbal team, dus in het begin van het jaar ben je vooral erg close met je eigen team en het jongens team, als het voetbalseizoen is afgelopen leer je de meeste mensen kennen van andere sporten. Ook heeft mijn school erg veel internationale studenten uit Spanje, Engeland, Brazilië etc. wat je veel verschillende culturen laat zien.”

 
Foto’s: Women’s Soccer Team, en veel (internationale) vrienden en vriendinnen.

8. “Heb je al tijd gehad om meer van de omgeving te zien?”

“Ja! Omdat veel mensen op school van verschillende plekken komen heb ik al veel andere staten bezocht, zo ben ik naar een vriendin in California geweest, naar een vriend in Texas Houston, ben ik met een grote groep vrienden in spring break naar Florida geweest en afgelopen zomer naar New York!”


Foto: Emily in New York.

9. “Wat kunnen wij als Nederlanders leren van Amerikanen op sportgebied?”

“Dat sporten naast school erg belangrijk is en school ook veel leuker maakt! Zo heb ik voordat ik naar Amerika kwam nog nooit een volleybal, basketbal of honkbal wedstrijd gezien maar sinds ik hier ben ken ik eigenlijk alle sporten wel zo’n beetje en om die manier leer je ook erg veel mensen kennen en maakt het school veel meer interessant.”

Lees ook:
Emily Eijpe maakt winnende goals

10. “Mis je Nederland?”

“Natuurlijk is het lastig om ver van je familie te zijn, maar Nederland zelf mis ik totaal niet. Ik heb het zo erg naar mijn zin hier. Aangezien je eigenlijk met zoveel verschillende mensen woont in de dorms voelt het alsof ze familie van je zijn, buiten dat heb ik ook vrienden van de campus af met een huis waar ik mij erg thuis voel en erg veel ben, zo koken we wel eens met z’n alle en hebben we soms “family dinners”, iedereen maakt dan een dish en dan eten we met grote groep van soms 20+ man. Wel miste ik het hebben van dieren aangezien ik altijd met katten in huis ben opgegroeid, zo heb ik afgelopen zomer een heel lief katertje (genaamd Louis) geadopteerd die ik nu in mijn dorm room heb en die gezellig met mij komt knuffelen elke dag.”


Foto: Emily met Louis.

Emily, heel erg bedankt voor het beantwoorden van onze vragen en de informatie. En erg leuk om te horen dat je zo enorm naar je zin hebt. Wij wensen je natuurlijk weer heel veel plezier en succes in het tweede semester op Graceland University!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply