Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Annemiek Goedhart becomes a Mustang

Annemiek Goedhart becomes a Mustang

Afgelopen zaterdag heeft Annemiek Goedhart haar contract getekend! Vanaf komende zomer gaat zij studeren in combinatie met voetbal op Morningside College in Sioux City, Iowa. Zij mag zich dan officieel een “Mustang” noemen.

   

Blessure

Voor Annemiek een heel bijzonder moment, nadat de voorhoedespeelster van DZC’68 uit Doetinchem in mei 2019 aan het einde van het seizoen een kruisband blessure opliep.

Een maand nadat zij geblesseerd raakte werd Annemiek voor de eerste keer geopereerd, waarna in augustus met een tweede operatie haar voorste kruisband werd gereconstrueerd.

Revalidatie
Hierna volgde een revalidatie periode waarin Annemiek hard en gedreven aan het werk is gegaan met als doel: ”Amerika 2020”. En dit is haar gelukt, ook mede dankzij de steun van Carien en Kevin van FysioRijnwaarden.

Martijn Meerdink voetbalschool

Naast de vele uren bij de fysio en in het krachtcentrum vormden de hersteltrainingen bij de voetbalschool van Martijn Meerdink een belangrijk onderdeel voor het weer fit geraken van Annemiek. Onder de bezielende leiding en het enthousiasme van de oud profvoetballer (De Graafschap, AZ en FC Groningen) raakte Annemiek er steeds meer van overtuigd dat ze haar doel, Amerika 2020 zou gaan halen.


 Foto: Annemiek met Martijn.

Coaches in Amerika
Met deze overtuiging, het vertrouwen in een goed vervolg van het revalidatietraject, en de voetbalkwaliteiten van Annemiek waren er gelukkig ook voldoende coaches in Amerika die Annemiek graag wilden toevoegen aan hun selectie. Belangrijk was natuurlijk ook de kennis en ervaring bij de coaches als het gaat om de begeleiding van speelsters tijdens en na zo een blessure.

Tijdens de gesprekken bleek al direct dat de colleges in Amerika hier allemaal erg goed in gefaciliteerd zijn. Van coaches, medische staf tot aan de uitgebreide (medische) faciliteiten.

Na diverse gesprekken heeft Annemiek haar keuze laten vallen op Morningside College in Sioux City, Iowa.

Morningside Mustangs

Vanaf komende zomer gaat Annemiek spelen voor het women’s soccer team van Morningside College. Dit “Mustangs” team staat onder leiding van de head coach Tom Maxon en zijn assistant coaches Brandon Wylie, Jackie Martinez en Amy Grause.

In de competitie spelen zij in de sterke Great Plains Athletic Conference (GPAC) van de NAIA college bond. Tegenstanders zijn dan onder andere de teams van Hasting College, Midland University, Jamestown University en Dakota Wesleyan University.

Merel Kooij
Heel bijzonder is dat Annemiek bij de Mustangs teamgenote wordt van Merel Kooij. Merel heeft vorig jaar de overstap van BVV Barendrecht naar Morningside College gemaakt.

 

Het team van coach Maxon heeft naast Merel nog twee “Internationals” uit Duitsland in haar gelederen.Elwood Olsen Stadium (10.000 zitplaatsen)

De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Elwood Olsen Stadium, waar ook de wedstrijden van het Mustangs Men’s Soccer team, het American Football team en de Track & Field teams worden gehouden. Het Elwood Olsen Stadium is het grootste in de GPAC en is tevens de thuishaven van de Sioux City East, Sioux City North en Sioux City West High School football en track & field teams en heeft een capaciteit van 10,000 zitplaatsen.

Morningside College

Morningside College, opgericht in 1894 is een private ‘liberal arts’ college, gelegen in Sioux City, Iowa.

Sioux City is met een inwonersaantal van over de 82.000 de vier na grootste stad in de staat Iowa, en heeft veel historisch en culturele bezienswaardigheden.

Morningside College, een universiteit, liggend in een mooie omgeving. Een voetbalteam uitkomend in de GPAC Conference, spelend in een fantastisch stadion, speelsters afkomstig uit verschillende  landen met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er een voor Annemiek fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Annemiek heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Annemiek blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen dan snel contact met je op!

 

Leave a Reply