Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Bas van Houten becomes a “Tiger”

Bas van Houten becomes a “Tiger”

Volleyballer Bas van Houten gaat naast het volleyballen ook voor zijn masters naar Amerika. De 21-jarige speler van Volleybal Vereniging Krimpen (2e divisie) gaat komende zomer zijn volleybalcarrière een internationaal tintje geven op Campbellsville Universiteit in Kentucky. Dit sluit ook uitstekend aan bij zijn bachelor studie International Business and Management. Vanaf augustus mag Bas zich officieel een Tiger noemen.


Foto: De bekende fontein bij de ingang van Campbellsville University

   

Bas (21 jaar en 1.87 m.) is een passer-loper bij het Heren 1 team van Volleybal Vereniging Krimpen uit Krimpen aan de IJssel uitkomend in de tweede divisie, en gaat vanaf augustus spelen voor het Tigers volleybal team van Campbellsville  University in Campbellsville, Kentucky.

Campbellsville University

Campbellsville University (CU) is een private universiteit met ruim 12.000 studenten. De universiteit ligt in de stad Campbellsville in de staat Kentucky.

De Campbellsvillle athletic (12 mannen en 12 vrouwen) teams staan bekend als de Tigers. CU is lid van de National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA), en komen uit in de Mid South Conference.

Het mannen volleybal team van de Tigers staat onder leiding van Head Coach Eric Snyder en zijn assistent Manny Panchane. Het team heeft al diverse “internationals” in haar gelederen met spelers uit Hong Kong, Puerto Rico, Duitsland en Spanje.

Vorige week is het team als tweede geranked in de NAIA Men’s Volleyball Coaches Top 15 Poll.
Het huidige seizoen zijn de Tigers goed begonnen met 11 overwinningen in 14 wedstrijden. Het Mid-South Conference Championship Tournament staat in april op het programma.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in het fantastische Gosser Gymnasium, dat plaats biedt aan 1,000 toeschouwers.

Global Sport and Study wenst Bas heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij zijn avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Bas blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Canada of Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply