Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Betty Bosma, blog #1 – Field Hockey of toch American Football?

Betty Bosma, blog #1 – Field Hockey of toch American Football?

        

Hoi, hoi,

Ik ben Betty Bosma. Ik heb mijn eerste twee maanden in Amerika er nu ruim op zitten. Ik ben Freshman (eerste jaars), ben 19 jaar oud en speel hockey als keeper voor de Hofstra University op Long Island in New York.

Gewonnen!
28 september 2018
We rijden nu terug uit Baltimore County, Maryland. Hier hebben we net gespeeld tegen het team van Towson University. En ja, we hebben met 3-1 gewonnen! Eindelijk, we hebben na het spelen van zeker tien wedstrijden nu onze derde wedstrijd gewonnen.

Maar wat vooral het rare was van vandaag, was dat we op een American Football veld speelden.

Dat is een soort kunst voetbalgras. Nou, en dat is natuurlijk wel even een ander verhaal dan het schitterende veld in ons eigen Hofstra University Field Hockey Stadium.

De bal stuitert soms echt de meest onverwachte en gekke kanten op, maar het was wel een heel aparte ervaring.
Gelukkig is dit wel het enige team in onze conference waarbij we op zo’n raar veld moeten spelen.

Studeren
Naast al het gehockey moet er natuurlijk ook nog gestudeerd worden. Ik studeer nu scheikunde. En ik moet eerlijk zeggen dat dat soms nog best wel eens moeilijk is in een andere taal. Maar dat heeft gewoon nog even tijd nodig voordat ik er helemaal aan gewend ben geraakt.
Ook heb ik wat andere vakken die niet direct met scheikunde te maken hebben, maar die je wel moet volgen voor je studie. Om een voorbeeld te noemen volg ik nu ook het vak archeologie.

Ondanks de “ups and downs” hier, ben ik hier langzaam aan het wennen aan de cultuur en vooral ook lekker aan het genieten.

Tot mijn volgende blog, keep you posted!

Leave a Reply