Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
“Clash of Dutchies”, en nog meer van vorige week

“Clash of Dutchies”, en nog meer van vorige week

Afgelopen week zijn onze sporters en sporters weer bijzonder actief geweest op de diverse voetbal – en hockeyvelden en in de volleybal hallen. In dit overzicht een paar opmerkelijke prestaties en gebeurtenissen.

Laura en Ilse: “Clash of Dutchies”
We beginnen met een heel bijzonder ‘clash’ tussen twee van onze volleybalsters. Afgelopen vrijdag stonden Laura Jansen (Sophomore, Little Rock University) en Ilse Sinnige (Freshman, Coastal Carolina University) tegenover elkaar. De wedstrijd vond plaats in het fantastische Jack Stephens Cente, de thuishaven van de Trojans van Little Rock University.

 
Foto: Ilse (l) en Laura (r)

Ondanks de 8 kills van Laura wisten de Chanteleers van Ilse de wedstrijd met 3-0 te winnen.

Zaterdag stonden al meteen de volgende wedstrijden op het programma. Little Rock wist zich uitstekend te herpakken met een mooie 3-1 overwinning op Appalachian State University.
Laura was in deze wedstrijd goed voor 8 kills, 3 service aces en vestigde ook een nieuwe persoonlijk record met 17 digs!

Hier kun je nog even de highlights zien van deze wedstrijd met enkele mooie acties van Laura (#7)

Zaterdag spelen de Trojans de volgende wedstrijd tegen het team van Arkansas State University.

De Canteleers met Ilse Sinnige in goede vorm wonnen met 3-1 van de Red Wolves van Arkansas State University. Dit is alweer de zesde overwinning voor Coastal Carolina in de Sun Belt Conference, waardoor ze nu ook ongeslagen (6-0) aan kop staan in deze sterke conference. Woensdag staat de volgende wedstrijd weer op het programma tegen Appalachian State University.

Emma, geselecteerd voor de MACJC All Star Games
Heel mooi bericht voor onze voetbalster Emma Boswijk, sophomore bij de Eagles van Meridian Community College in Meridian, Mississippi. Afgelopen week kreeg zij te horen dat ze is geselecteerd voor de MACJC (Mississippi Association of Community and Junior Colleges) All Star Games op zaterdag 16 november.

 

Zaterdag verloren The Eagles door een tegendoelpunt (strafschop) in de laatste minuut met 2-1 van het team van Mississippi Gulf Coast Community College.

Floor, winst in overtime

Daar waar Emma met haar team in de laatste minuut een nederlaag moest accepteren, wist onze Freshman Floor Schouten zaterdag met haar hockeyteam van Longwood University in de OT (OverTime) wel de overwinning in de wacht te slepen. Dit was de tweede overwinning voor de Lancers in de Mid-American Conference.

Lisanne, weekend met twee klinkende overwinningen
De Spartans van onze Freshman Lissane van Houwelingen laten weer zien waarom ze nog steeds als de nummer 1 op de NAIA ranglijst staan. Het volleybalteam van Missouri Baptist University boekte het afgelopen weekend twee keer een 3-0 overwinning op respectievelijk de teams van Central Baptist College en Lyon College. In de American MidWest Conference komen ze nu op een 6-1 record. Dinsdag spelen de Spartans een non-conference wedstrijd tegen het team van Maryville University, uitkomend in de NCAA division II.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply