Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Claudia Schuurmans becomes a “Spartan”

Claudia Schuurmans becomes a “Spartan”

Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Claudia Schuurmans, zij mag zich dan een “Spartan” noemen. De 18-jarige volleybalster van Volleybalvereniging Irene uit Bilthoven gaat dan met haar VWO diploma op zak verder studeren en spelen voor het Spartans team van Colorado Northwestern Community College in Rangely, Colorada.

Claudia maakte dit seizoen haar debuut in de tweede divisie in het Dames 1 team van Irene uit Bilthoven. Hiervoor speelde de buitenaanvalster bij Limes in Utrecht.


Foto: Irene Dames 1, 2e divisie, seizoen 2019 – 2020

Na de zomer zal Claudia gaan spelen bij het women’s volleyball team van Colorado Northwestern Community College. Dit team van de “Spartans” staat onder leiding van coach Ashley Bryant, en haar assistente Cassidi Stabile.

Spartans

De Spartans spelen in de Region 18 conference in de hoogste divisie I van de NJCAA (National Junior College Athletic Associaton).

         

Foto: Spartans Volleybal team, seizoen 2019 – 2020.

Colorado Northwestern Community College

Colorado Northwestern Community College is een community college met campussen in de plaatsen Rangely en Craig.

Colorado is een staat van de westelijke Verenigde Staten die het grootste deel van de zuidelijke Rocky Mountains omvat, evenals het noordoostelijke deel van de Colorado Plateau en de westelijke rand van de Great Plains. Het is de 8e meest uitgebreide en 21e meest bevolkte Amerikaanse staat met een geschat inwonersaantal van over de 5,5 miljoen.

Southern Rocky Mountains
De Southern Rocky Mountains zijn een belangrijke subregio van de Rocky Mountains in Noord-Amerika, gelegen in het zuidoostelijke deel van de Amerikaanse staat Wyoming, het centrale en westelijke deel van Colorado, het noordelijke deel van New Mexico en de extreem oostelijke delen van Utah. De Southern Rocky Mountains zijn ook algemeen bekend als de Southern Rockies, en aangezien de hoogste toppen zich in de staat Colorado bevinden, worden ze ook wel de Colorado Rockies genoemd. De Southern Rockies omvatten de hoogste bergketens van de Rocky Mountains en omvatten alle 30 van de hoogste toppen van de Rockies.

Global Sport and Study wenst Claudia heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de ervaringen van Claudia en onze andere student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply