Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Dean Groen becomes an “Eagle”

Dean Groen becomes an “Eagle”

Dit seizoen deed Dean Groen met AFC 34 lang mee om de titel in de 3e divisie van de onder 19 competitie. Uiteindelijk eindigde het 1e team van AFC 34 onder 19 op een knappe 3e plaats en wist zich bovendien te plaatsen voor de promotie-degradatie wedstrijden voor een plek in de 2e divisie. Helaas bleek hier het team van Be Quick 1887 in een spannende thriller na strafschoppen de sterkste. Deze zomer gaat er voor Dean een lang gekoesterde droom in vervulling, vorige maand tekende hij zijn contract voor Robert Morris University in Chicago! Vanaf augustus mag Dean zich dan ook officieel een “Eagle” noemen.


Robert Morris University Illinois

Jongste debutant
Dean, die op 6-jarig leeftijd begon met voetballen bij VV Nieuwe Niedorp, kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Op 14 jarige leeftijd maakt Dean de overstap naar SVW ’27 om daar op een hoger niveau te kunnen gaan spelen. Daar maakte Dean al snel de stap van de onder 15 naar de onder 19 selectie. En op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het 1ste van SVW ’27, en daarmee is Dean nog altijd de jongste debutant in de geschiedenis van SVW ’27.

FC Volendam

Het was dan ook geen verrassing dat Dean door FC Volendam werd opgepikt. En zo mocht Dean, na twee seizoenen bij SVW ‘27 te hebben gespeeld, de overstap maken naar de jeugdopleiding van FC Volendam. Hier heeft Dean 1 seizoen mogen spelen, waarna hij de overstap maakte naar de gerenommeerde jeugdopleiding van AFC ’34.

Dean is inmiddels geslaagd voor zijn VWO, en gaat nu zijn droom achterna door in Amerika te gaan voetballen en studeren. Nadat Dean de diverse aanbiedingen naast elkaar heeft gelegd is zijn keuze gevallen op de Robert Morris University Illinois in Chicago!

Robert Morris University Illinois, Chicago

Robert Morris University Illinois is een ‘private’ universiteit met ruim 2.300 studenten, gelegen in de wereldstad Chicago.

Zowel op het academische (door U.S. News als #32 ranked op de lijst van Regional Universities Midwest) als op het sportieve vlak is Robert Morris University een van de topuniversiteiten.

Eagles

De Eagles, zoals de sportteams van Robert Morris genoemd worden komen uit in NAIA bond, in de sterke Chicagoland Collegiate Athletic Conference (CCAC).

   

Zoals op bijna alle universiteiten in Amerika, beschikt natuurlijk ook Robert Morris over meer dan uitstekende sport- en trainingsfaciliteiten.

Hieronder alvast een voorproefje van wat Dean allemaal te wachten staat!

 

Vanaf augustus zal Dean gaan uitkomen voor het men’s soccer team van de “Eagles”. Dit team van de “Eagles” bereikte het afgelopen seizoen de ¼ finales van de CCAC Conference.
Voor het komend seizoen zal onder leiding van de Head Coach Patryk Seppelt-Gorajewski en zijn Assistant Coach Paddy Hoep het doel zijn om deze prestatie te gaan overtreffen. Tegenstanders zullen onder meer zijn de teams van Missouri Valley College, University of Rio Grande, Baker University en William Carey University.

Het voetbal team van de “Eagles” heeft al een ruime ervaring met internationale spelers, uit onder meer Engeland, Duitsland, Noorwegen, Servië, Mexico en Colombia. Dean heeft de primeur om hier als eerste speler uit Nederland te mogen spelen.

Global Sport and Study wenst Dean heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij de verrichtingen en avonturen van Dean blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Dean en onze sporters in Amerika blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply