Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Emily Eijpe becomes a Yellowjacket

Emily Eijpe becomes a Yellowjacket

Deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Emily Eijpe. De 20-jarige voetbalster van ASC Waterwijk uit Almere ondertekende haar contract bij het women’s soccerteam van Graceland University. In augustus zal Emily zich aansluiten bij het team uit Lamoni, in de staat Iowa.

     

ASC Waterwijk
Emily voetbalt al sinds haar 11de jaar bij ASC Waterwijk uit Almere.

Topscoorder
Bij ASC Waterwijk begon Emily op het middenveld, maar al snel werden haar kwaliteiten als voorhoedespeelster herkend. In het seizoen 2017-2018 kwam zij in 17 wedstrijden tot maar liefst 38 doelpunten, en in het seizoen 2018-2019 werd zij in MO17-1 ook weer topscoorder met maar liefst 28 doelpunten. In MO19-1 maakte Emily in het seizoen 2019-2020 18 doelpunten in 16 wedstrijden. Het afgelopen seizoen speelde Emily met MO19-1 maar 5 wedstrijden waarin ze wel weer tot 9 doelpunten kwam.

 

Het is dan natuurlijk ook logisch dat Emily zich kon verheugen in een grote belangstelling van de diverse coaches in Amerika. Uiteindelijk heeft zij de keuze gemaakt voor het team van Graceland University, en mag Emily zich vanaf komend seizoen dan ook officieel een “Yellowjacket” noemen.

     

Vanaf augustus dit jaar zal Emily zich aansluiten bij het women’s soccerteam van Graceland University in Iowa. Het team staat onder leiding van coach Daryn “Ozzie” White.

In de competitie spelen de Yellowjackets in de sterke Heart of America Athletic Conference van de NAIA college bond. Tegenstanders zijn dan onder andere de teams van Clarke University, William Penn University, Baker University, Culver-Stockton College, Missouri Valley College en Mount Mercy University.

       

Het team van coach White heeft al veel ”Internationals” in haar gelederen, uit onder meer Schotland, Engeland, Spanje, Mexico, Canada en Guyana.

Foto: Overzicht van de sport faciliteiten op Graceland University

Graceland University


Graceland University is een particuliere universiteit, opgericht in 1895 en gelegen in het plaatsje Lamoni in de staat Iowa. Voor de ruim 1,800 studenten biedt Graceland een ruime keuze aan studiemogelijkheden met meer dan 30 majors.

Liggend in een mooie omgeving met een voetbalteam uitkomend in de HAAC Conference, met speelsters afkomstig uit verschillende landen met verschillende culturen, biedt Graceland meer dan voldoende ingrediënten om er voor Emily een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Emily heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen en prestaties blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Emily en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Leave a Reply