Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Esmee Priem wint Eredivisie!

Esmee Priem wint Eredivisie!

Na een 2e plek vorige week in Zaandam, nu een mooie 1e plek voor Esmee Priem bij het Eredivise toernooi in Groningen! Esmee, van harte gefeliciteerd en wij zijn super trots op je!

GELEGENHEIDSDUO WINT EREDIVISIE BEACH!

Bron: www.volleybalkrant.nl

07 JUL 2019 – Magrietha Top

Geen WK gangers, wel andere Nederlandse toppers op het Groningse zand dit weekend. En er waren dit weekend ook zowel bij de dames als bij de heren Nederlandse winnaars (overigens ook een compleet Nederlands deelnemersveld). Gelegenheidsduo Priem/Stam was meteen succesvol en pakte de titel bij de vrouwen, bij de mannen ging de eer naar Boehlé/Boermans.

In het vrouwentoernooi was er in de halve finale een mooie clash tussen de gezusters van Driel. Emi, nam het met partners Schoon op tegen Mexime met partner Reinders. Het werd 2-1 in het voordeel van de jongste zus. Maar voor ze de wedstrijd winnend konden afsluiten, moesten ze wel een 0-1 achterstand wegpoetsen. Dat lukte met vrij ruime setstanden, 21-14 en 15-10. Daarmee was er dus weer een finaleplaats voor duo van Driel/Schoon en weer een kleine finale voor van Driel/Reinders.

In de andere halve finale zagen we wat nieuwe namen. Gras/Van de Velde nam het op tegen gelegenheidsduo Priem/Stam. Laatstgenoemden lieten er overigens geen twijfel over bestaan welk team er in de finale thuishoorde. Met maar liefst 21-7 en 21-16 was het een hele duidelijke overwinning voor Priem/Stam.

De finale was er eentje om in te lijsten. Het duo Priem/Stam liet zien niet onder de perse onder de indruk te zijn van de recent behaalde resultaten van van Driel/Schoon op het EK. Ze wonnen brutaal de eerste set, al was dit nipt. De tweede set ging naar de runner-up van het EK U20, dus een derde set moest de beslissing brengen. De set verliep uiterst spannend, maar uiteindelijk was het Priem/Stam die aan het langste eind trok en zo de eredivisie van Groningen won. Van Driel/Schoon was de nummer twee en van Driel/Reinders werd voor de derde keer op rij derde.

Bij de mannen was Blom/de Groot in de halve finale veel te sterk voor Feldkamp/Nijland. De eerste set was het verschil nog te overzien, maar de tweede set was de winst voor Blom/de Groot wel heel ruim met 21-11.

De tweede halve finale was een stuk spannender. Boehlé/Boermans moest het onderste uit de kan halen tegen Hofman/Immers. Waar het de Groot als kersverse Europees kampioen wel lukte om de finale te halen, lukte dat Immers niet. Boehlé/Boermans wist te winnen via 21-18 en 21-19.

De finale leek na de eerste set een walk-over te worden voor Blom/de Groot, het werd 21-13, maar Boehlé/Boermans vond nog een tweede vat energie. Via setstanden 19-21 en 13-15 werd heel knap alsnog de winst bewerkstelligd. Feldkamp/Nijland legde beslag op de derde plaats.

foto: beachvolleybalnl

 

Leave a Reply