Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Famke Zomer becomes a Panther!

Famke Zomer becomes a Panther!

In navolging van Zinah Schilder vertrekt ook Famke Zomer naar Palm Beach State College in Florida! De 17 jarige passer-loper van Rivo Rijssen Dames 1 wordt na de zomer de tweede aanwinst uit Nederland voor het Panthers team van Palm Beach State College in Lake Worth.

Famke heeft het afgelopen seizoen deel uitgemaakt van de Dames 1 selectie van Rivo Rijssen, uitkomend in de 2e divisie. In de competitie stond het team van Famke op een keurige 4e plaats toen deze werd afgebroken.

Inmiddels is Famke geslaagd voor het VWO, en kan zij zich nu gaan opmaken voor haar avontuur in Amerika.

Meer Nederlandse volleybalsters
Een heel leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat Famke bij Palm Beach State College teamgenote wordt van Zinah Schilder. Maar daarmee zijn Famke en Zinah niet de eerste speelsters uit Nederland die bij The Panthers gaan spelen. In de zomer van 2017 was het Floor Meuleman die de primeur had om als eerste Nederlandse speelster via Global Sport and Study de overstap te kunnen maken naar The Panthers.


        Floor Meuleman


The Panthers

     

Vanaf augustus zal Famke gaan studeren in combinatie met volleyballen voor het Panthers team van  Palm Beach State College in Lake Worth, Florida. Het team staat onder leiding van de zeer ervaren coach Drew Colvin, die geassisteerd wordt door Jessica Colvin en Amanda King.
The Panthers spelen hun wedstrijden in de Region 8 van de Division I, de hoogste divisie in de NJCAA (National Junior College Athletic Association).
Tegenstanders in deze region 8 zijn onder meer de teams van ASA Miami, Broward, Central Florida, Daytona State, Indian River State, Polk State en Pensacola State College.

Palm Beach State College

Palm Beach State College is een openbare college met bijna 49.000 studenten met ruim 100 studieprogramma’s, waaronder een bachelor in de toegepaste wetenschappen, een associate degree in arts en een associate degree in science. In 2009 startte Palm Beach College met een eerste baccalaureaat programma, een Bachelor of Applied Science in Supervision & Management.

Florida, The Sunshine State
De ‘main’ campus van Palm Beach State College bevindt zich in Lake Worth Beach, een stad in Palm Beach County, Florida.

 

Een schitterende omgeving, met natuurlijk fantastische stranden, zon en palmbomen. Een uitstekende college, een volleybalteam spelend in de hoogste divisie van de NJCAA met diverse “internationals”, allemaal ingrediënten voor een geweldig avontuur voor Famke.

Global Sport and Study wenst Famke natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Famke en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply