Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl

Femke Sipkema begint op dreef te komen in Amerika. Deze zomer heeft de middenveldster de overstap gemaakt van Mixed Hockey Club Oosterbeek naar het team van Merrimack College in North Andover, Massachusetts. Inmiddels lijkt zij zich helemaal thuis te voelen in het team van de Warriors, gecoached door
Hannah Richard.

Foto’s: Femke bij Merrimack College, en in actie voor Mixed Hockey Club Oosterbeek

Debuut
In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen het team van Colgate University maakte Femke al meteen haar debuut. Zij mocht als invalster haar eerste minuten maken voor de Merrimack “Warriors”. De wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor het bezoekende team uit Hamilton, New York. In de hierop volgende reeks van wedstrijden tegen de teams La Salle University, de University of Vermont en Bryant University maakte Femke steeds weer als invalster haar minuten.

Basisplaats en assist
In de wedstrijd tegen University of Massachusetts Lowell van afgelopen zondag  was daar de beloning voor het goede spel van Femke in voorgaande wedstrijden. Zij mocht haar opwachting maken in de basis, en zorgde voor de assist bij het enige doelpunt van de Warriors. De overwinning ging met 1-6 naar het sterke team uit Massachusetts.

Zondag 18 september staat de volgende wedstrijd op het programma, dan reist Femke af naar Hanover in North Hampshire waar het team van Dartmouth University de tegenstander is.

Wij wensen Femke natuurlijk weer heel veel succes!

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.