Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Floor Schouten becomes a “Lancer”

Floor Schouten becomes a “Lancer”

Floor Schouten gaat hockeyen en studeren bij Longwood University. Met trots maakten wij begin van de maand al melding van de stap die Floor komende zomer gaat maken. Floor heeft haar contract getekend om vanaf augustus op Longwood University in Farmville, Virginia haar studie te gaan combineren met hockeyen op top niveau, en mag zij zich dan ook officieel een “Lancer” noemen!

Floor komt uit een echte hockey familie, met 2 broers en 3 zussen die ook allemaal hockeyen. Floor  speelt al vanaf haar 5e jaar bij DHV, Deventer Hockey Vereniging. Floor is een voorhoedespeelster, met een goed schot, zowel met haar fore- als backhand. Verder staat zij bekend om haar snelle rushes. Dit seizoen is zij met haar team, MA1, kampioen geworden in de Subtopklasse en gepromoveerd naar de Super A divisie.

Naast haar grootse hobby hockeyen, speelt Floor graag piano en houdt zij van skiën en snowboarden. Daarnaast is Floor ook graag op het water te vinden.

 

Lancers

Vanaf augustus zal Floor uitkomen voor het Field Hockey team van de Longwood University. Dit team van de “Lancers” staat onder leiding van Head Coach Iain Byers. Het team speelt in de NCAA Divison I, de hoogste divisie in de sterke Mid-American Conference. De tegenstanders zijn onder andere de teams van Central Michigan, Ball State, Appalachian State, Kent State, Miami en Ohio University. Dit seizoen heeft het team het seizoen afgesloten met een overall record van 9-7 en een 4-2 record in de MAC Conference.

Het team van coach Byers heeft diverse “Internationals” in haar gelederen, waaronder 2 speelsters uit Nederland, en verder ook nog speelsters uit Argentinië en Duitsland.

Longwood University

Longwood University, opgericht in 1839 als de Farmville Female Seminary Association, is de op twee na oudste openbare universiteit in Virginia en een van de honderd oudste instellingen voor hoger onderwijs in de Verenigde Staten. De campus is gelegen in Farmville, Virginia, ongeveer 250 km ten zuidwesten van Washington en 250 km westelijk van Virginia Beach.

Longwood University, een fantastische universiteit, liggend in een mooie omgeving. Met een hockeyteam spelend in een de beste divisie van de NCAA, een team met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er een voor Floor een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Floor heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Floor blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply