Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Floor vs Julia, Longwood vs Bellarmine

Floor vs Julia, Longwood vs Bellarmine

Afgelopen zaterdag stond de hockeywedstrijd tussen de teams van Longwood University en Bellarmine University op het programma. Voor beide teams was dit de openingswedstrijd in de MAC (Mid-American Conference).

Nederlands tintje
Naast het feit dat het voor beide teams de eerste wedstrijd in MAC was, had dit duel nog een heel bijzonder Nederlands tintje. Bij de Lancers van Longwood University gaat onze Floor Schouten al weer haar derde jaar in. En bij de Knights van Bellarmine University speelt Julia Doornebos. Julia heeft afgelopen zomer haar bachelor studie psychologie afgerond aan de Radboud Universiteit en is op Bellarmine University als Graduate Student begonnen aan haar masters.

   
Floor Schouten                                         Julia Doornebos

DHV, Deventer Hockey Vereniging
Voor Floor en Julia was het nog een heel bijzondere dag en wedstrijd. Zij kennen elkaar al jaren, zijn ook heel goede vriendinnen. Zij kennen elkaar van het hockeyen in Deventer, waar zij allebei nog samen hebben gespeeld bij de Deventer Hockey Vereniging.

   
Julia in actie bij DHV                                                     Floor in actie bij DHV 

Winst voor Longwood
De wedstrijd werd uiteindelijk door het team van Longwood University gewonnen (eindstand 6-0).

   
Foto’s: Julia en Floor in duel, en na afloop van de wedstrijd.

Mid-American Conference

Voor zowel Floor als Julia staan de volgende wedstrijden in de MAC al weer voor de stoep. Floor reist vrijdag af naar Oxford in Ohio voor de wedstrijd tegen Miami University. En Julia speelt op zaterdag 2 oktober tegen het team van Kent State University. En ook deze wedstrijd kent weer Nederlands en Global Sport and Study onderonsje; bij Kent State speelt sinds dit seizoen Jersey Hasenbos, afkomstig van hockeyvereniging Myra uit Amstelveen.


Jersey Hasenbos

Wij wensen Floor, Julia en Jersey heel veel succes en plezier en we gaan zeker verslag doen van het vervolg in de spannende MAC competitie.

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply