Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Golfen en studeren in Amerika

Golfen en studeren in Amerika

Golfen in Amerika
Golf is een van de meest populaire sporten in Amerika. Dit zie je niet alleen op de tv,  en de vele golfbanen in Amerika, maar zie je zeker ook terug op de universiteiten in Amerika. Het niveau van de college golfteams is erg hoog, en veel van de huidige professionele tour spelers zijn afkomstig van het college golf in Amerika.

Bekende namen
Denk even aan namen als Tiger Woods (Stanford University), Phil Mickelson en Jon Rham (allebei Arizona State University), Rickie Fowler (Oklahoma State), Max Homa en Collin Morikawa (allebei UC Berkeley), Brooks Koepka (Florida State) en Viktor Hovland (Oklahoma State).

En ook de talentvolle Nederlandse golfster Anne-Sterre den Dunnen combineert thans haar studie met golfen op Wake Forest in North Carolina, waarmee ze vorig jaar het NCAA Championship wist te winnen.

Nick Dunlap
Vorige maand wist Nick Dunlap als college-speler een toernooi op de PGA Tour te winnen. Met zijn overwinning op The American Express werd hij na Phil Mickelson in 1991 de volgende amateur die dit wist te bewerkstelligen.
In 2022 ging Dunlap naar de University of Alabama om daar zijn studie economie te gaan combineren met het golfen. In 2023 won hij op overtuigende wijze het US Amateur kampioenschap en wist hij zich ook als amateur te plaatsen voor de 2023 U.S. Open.
Nick Dunlop is de eerste speler die als amateur zowel het U.S. Junior Amateur, de U.S. Amateur en een PGA toernooi wist te winnen. Inmiddels heeft Dunlap het besluit genomen om af te zien van de resterende mogelijkheid om als college speler te mogen spelen en gaat hij verder als professional golfspeler op de PGA Tour.

Golfen en studeren in Amerika met een beurs
Zoals eerder aangegeven, is de golfsport enorm populair op de universiteiten. In Amerika zijn er ongeveer 1.225 universiteiten en colleges met een golf programma voor mannen en rond de 1.050 voor vrouwen.

 

De NCAA Division I (het hoogste niveau) telt ruim 300 universiteiten, met de bekende universiteiten als Stanford, Pepperdine, Harvard, UCLA, University of Texas, en de kampioen van 2023 bij de mannen, University of Florida en Wake Forest University (kampioen 2023 bij de vrouwen).

Zie hier onder de beelden van de laatste hole tijdens het NCAA DI Championship 2023.

Ben jij ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om met een beurs in Amerika je studie met golfen te combineren, neem dan gerust even contact met ons op. Je kunt je geheel vrijblijvend bij ons aanmelden door het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor een sportstudiebeurs in Amerika met je door te nemen.

     

Leave a Reply