Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Isa Gooijer becomes a Harvard “Crimson”

Isa Gooijer becomes a Harvard “Crimson”

“Van Amstelveen naar Harvard University”, Isa Gooijer gaat deze zomer haar lang gekoesterde droom invulling geven. In mei ontving Isa het verlossende bericht dat zij definitief was aangenomen op Harvard University in Cambridge, Massachusetts, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Harvard University
De Harvard University is een Amerikaanse particuliere universiteit die hoofdzakelijk in Cambridge, Massachusetts is gevestigd. De Harvard Business School ligt samen met de sportfaciliteiten tegenover de rest van de campus aan de kant van Boston aan de rivier de Charles. De Harvard Medical School is gevestigd in het medische district Longwood dichter bij het centrum van Boston, waar een aantal bekende gespecialiseerde ziekenhuizen staan.

Harvard is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, met zeer hoge toelatingseisen, hoge collegegelden, hoge salarissen voor hoogleraren en een grote kans op een uitstekend betaalde baan na het afstuderen. De universiteit weet vele gerenommeerde wetenschappers als hoogleraar binnen te halen, die elders in de Verenigde Staten of daarbuiten naam hebben gemaakt, waaronder verschillende Nobelprijswinnaars. Harvard heeft tevens de oudste zomerschool van de Verenigde Staten (opgericht in 1871), jaarlijks volgen meer dan 5000 studenten cursussen in uiteenlopende onderwerpen op de Harvard Summer School.

                       

Isa is op al haar 6e jaar begonnen met hockeyen bij Pinoké, waarvan het laatste seizoen in MA1. Isa is een echte all-round speelster, die het liefst centraal in de verdediging speelt. Maar ook op het middenveld en in een aanvallende rol voelt zij zich prima thuis.

Harvard Crimson


Vanaf augustus gaat Isa deel uit gaan maken van het field hockey team van Harvard University. Dit team van de “Crimsons” staat onder leiding van de Nederlandse coach Tjerk van Herwaarden en speelt op het hoogste niveau in Amerika, de NCAA Division I, in de Ivy League.

Ivy League

De Ivy League is een sportcompetitie waaraan acht noordoostelijke Amerikaanse universiteiten deelnemen in 33 takken van mannen- en vrouwensport. Vaak wordt de term Ivy League ook gebruikt om te verwijzen naar de 8 universiteiten die meedoen aan deze sportcompetitie. Naast Harvard zijn dat Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Princeton University, University of Pennsylvania en Yale University.

Het afgelopen seizoen is het succesvolste geweest in de rijke historie van het field hockey team van Harvard University. Met een geweldig over-all record van 17-2 (17 overwinningen en 2 nederlagen) en een record van 7-0 in de Ivy League werd het kampioenschap in de Ivy League binnen gehaald. Het team van coach Tjerk van Herwaarden wist zich ook voor het NCAA National Championship te plaatsen, waar in de kwartfinale Princeton University met 2-1 te sterk was. Het seizoen werd afgesloten met een zesde plaats op de NCAA National Ranking, de hoogste positie ooit behaald.
Voor het komende seizoen voor Isa een extra mooie uitdaging om dit resultaat proberen te evenaren of misschien wel te overtreffen.

Faciliteiten
Harvard University beschikt vanzelfsprekend over uitstekende sportfaciliteiten.

Hieronder alvast een voorproefje van wat Isa allemaal te wachten staat!

Berylson Field Hockey Field                                                  Harvard Football Stadium


Strength and Conditioning Center                                       Harvard Baseball Field

Global Sport and Study wenst Isa heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Isa blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply