Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Isa Gooijer, seizoenstart Harvard University

Isa Gooijer, seizoenstart Harvard University

Na een paar weken van voorbereiding is het hockey seizoen nu ook voor de Isa Gooijer begonnen. Isa, die het afgelopen seizoen nog bij Pinoké MA1 speelde, gaat de komende jaren voor het hockeyteam van Harvard University spelen. Na twee uitwedstrijden tegen de teams van Albany University (1-2 overwinning) en Connecticut University (3-0 nederlaag), staat voor morgen de eerste thuiswedstrijd tegen het team van Stanford University op het programma.

      

Vrijdag 6 september mochten The Crimson met de uitwedstrijd tegen Albany University (Nr. 20 op de ranking) dan eindelijk ook aan het nieuwe seizoen beginnen. Met Isa in de basis werd het een heel spannende wedstrijd. Na een 1-1 stand na 4 kwarten, werd de wedstrijd in overtime (64e min.) in het voordeel van Harvard beslist, 1-2.

Twee dagen later op zondag 8 september stond alweer de volgende uitwedstrijd op het programma. In Stores, Connecticut was het team van Connecticut University de tegenstander. Dit team van de Huskies is al jaren een van de topteams in de NCAA Division I, en staat nu ook als Nr. 4 geranked. Ook in deze wedstrijd mocht Isa als middenveldster in de basis starten. De Huskies kwamen al heel vroeg in de wedstrijd uit een strafcorner op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust werd deze voorsprong verder uitgebreid naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft bood het team van Harvard nog goed weerstand, maar wist helaas de achterstand van drie doelpunten niet meer te verkleinen.


Isa (rechts met haarband en nr. 19) in actie in de wedstrijd tegen University of Connecticut.

Morgen, donderdag 12 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan is de tegenstander het hockeyteam van Stanford University, uitkomend in de American East Conference en als Nr. 18 geranked.

Isa, wij wensen je weer heel veel succes morgen, en we blijven je volgen.

Wil jij ook de verhalen van Isa en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply