Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Jade Goudsblom vertrekt naar College of Coastal Georgia

Jade Goudsblom vertrekt naar College of Coastal Georgia

De 16 jarige Jade Goudsblom, buitenaanvalster van volleybalvereniging Dinto uit Warmenhuizen gaat naar Amerika! Vanaf komende zomer gaat Jade spelen voor het team van de College of Coastal Georgia in Brunswick, Georgia.

Jade begon het afgelopen seizoen in Dames 2 (3e divisie) van Dinto, waar zij onder leiding van trainers Ingrid Poel en Bert Goedkoop grote sprongen wist te maken in haar ontwikkeling. Zo maakte Jade ook de overstap naar Dames 1 van Dinto, eveneens uitkomend in de 3e divisie. In de zo abrupt gestopte competitie stond het team van Dames 1 het hele seizoen bovenaan, en is dan ook zeer terecht gepromoveerd naar de 2e divisie.

The Mariners
Vanaf augustus zal Jade deel uit gaan maken van het Mariners team van de College of Coastal Georgia, dat onder leiding staat van de nieuwe head coach Israel Delgado. The Mariners spelen hun wedstrijden in The Sun Conference van de National Associaton of Intercollegiate Athletics (NAIA).

     

Tegenstanders in The Sun Conference zijn ondermeer de teams van Keiser, Florida Memorial, Southeastern, St. Thomas en Webber International. Het afgelopen seizoen wist het team van de Mariners de finale van The Sun Conference Championship te bereiken. In deze eindstrijd was het team van Florida Memorial College met 3-2 de sterkste.

College of Coastal Georgia
         

College of Coastal Georgia is een openbare college, met ruim 3,500 studenten, die kunnen kiezen uit wel 20 verschillende bachelor programma’s. De school ligt in Brunswick, aan de Atlantische kust, tussen Savannah en Jacksonville in Florida.

Het filmpje hieronder geeft een goede indruk van de fantastische huisvesting voor de studenten.

Brunswick

Brunswick ligt ten noorden van Florida en ongeveer 30 km ten zuiden van South Carolina. Brunswick grenst in het westen aan Oglethorpe Bay, de East River en de Turtle River. Het wordt in het zuiden begrensd door de rivier de Brunswick en in het oosten door de Atlantische Intracoastal Waterway in de Mackay River, die het scheidt van de Golden Isles.

   

De Golden Isles
De Golden Isles zijn een groep van vier barrière-eilanden St. Simons Island, Sea Island, Jekyll Island, Little St. Simons Island en Brunswick.

Global Sport and Study wenst Jade natuurlijk heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Jade en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply