Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Kampioen hhh!!!

Kampioen hhh!!!

Wat een bijzondere week voor onze volleybalster Lisanne van Houwelingen in Amerika! Na vorige maand al het kampioenschap in de American Midwest Conference in de wacht te hebben gesleept, wist het volleybal team van Missouri Baptist University nu voor het eerst in haar geschiedenis ook het NAIA National Championship in de wacht te slepen.

Foto: Finale Missouri Baptist University – Midland University

Route naar de Finale
De weg naar het kampioenschap begon op zaterdag 17 april. Met een relatief eenvoudige overwinning (3-0) in deze openingsronde op het team van Milligan University wisten de Spartans zich voor het NAIA Championship finale toernooi te plaatsen.

Sioux City, Iowa
Dit prestigieuze toernooi werd gehouden in het Tyson Events Center in Sioux City, Iowa. Dit is de thuisbasis van onder meer het ijshockeyteam van de Sioux City Musketeers en heeft een capaciteit van max. 10,000 toeschouwers.


Foto: Tyson Events Center

Om in de finale te bereiken moest er in vier dagen achter elkaar gewonnen worden. Na twee overwinningen in de poule was op donderdag 29 april in de kwartfinale het team van Grand View University de tegenstander. Dit werd een heel spannende wedstrijd, waarin de Spartans de beslissende vijfde set met 15-12 wisten te winnen.

Vijf setters
In de halve finale moest Lisanne het met haar team opnemen tegen het team van Dordt University uit Sioux Center dat dus bijna een thuis wedstrijd speelde. Na de eerste 2 sets met 25-20 en 25-15 gewonnen te hebben kwam de finaleplaats voor de Spartans al heel dicht in het vizier. Maar Dordt gaf zich niet zomaar gewonnen, en wist Missouri zowel de 3e als de 4e set te winnen. Weer een vijfsetter dus, en juist nu toonde het team van coach Chris Nichols haar veerkracht. In een ware thriller werd de beslissende set met kleinst mogelijke verschil (15-13) gewonnen, en was de finaleplek binnen!

Video: beslissende punt in de halve finale

Finale
Veel tijd om van de overwinning in de halve finale te kunnen nagenieten was er niet. De volgende dag, zaterdag 1 mei stond immers al de finale op het programma. Het als twaalfde geplaatste team van Midland University, dat in de halve finale de favoriet en als nummer 1 geplaatste team van de University of Jamestown had uitgeschakeld was de toch enigszins verrassende tegenstander.

En zoals een finale betaamd werd het een spannende vijf setter. Midland won de eerste set met twee punten verschil, 23-25. In de tweede set herpakten de Spartans zich, was de setstand 25-14 duidelijk. Midland wist op haar beurt de derde set wederom met 2 punten verschil te winnen, nu met 24-26. Het scenario van de tweede set herhaalde zich, en de vierde set werd een prooi voor Missouri, 25-19. Het kampioenschap moest dus beslist worden in de vijfde set.

Hierin was het toch het team van captain Lisanne dat de sterkste was, en met 15-12 het welverdiende kampioenschap in de wacht wist te slepen.

Foto: De overwinningen van Uitslagen

Video: feestvreugde na winst in de finale

Lisanne, wij feliciteren je natuurlijk van harte met dit kampioenschap, echt een unieke prestatie!


Foto: Lisanne als aanvoerdster met de trofee in haar handen.

Wil jij ook de verhalen van Lisanne en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply