Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laura Jansen – Blog 1: Off-Season.

Laura Jansen – Blog 1: Off-Season.

Hallo, ik zal me eventjes voorstellen. Ik ben Laura Jansen, en ik doe een journalistiek studie aan de University of Arkansas at Little Rock. Ik ben heel blij met de major die ik gekozen heb, want in plaats van dat je alleen maar in de boeken zit, doe je hier echt veel activiteiten en doe je heel veel ervaring op met schrijven en produceren.

Tweede semester
Na iets meer dan een maand thuis in Nederland te zijn geweest ben ik half januari weer terug gekeerd op de campus. Vanaf toen begon de school, en ook het trainen weer.
Ik volleybal sinds 2018 volleybal bij University of Arkansas at Little Rock, uitkomend in de Division I van de NCAA.

   

Het seizoen is nu alweer voorbij, wat toch nog steeds wel raar voelt. Het volleybalseizoen hier is namelijk van eind juli tot ongeveer half november, hier train en speel je dan non-stop volleybal (28 wedstrijden in 13 weken), met ’tussen-door” ook nog twee keer per week krachttraining.

Conditie- en krachttraining
Nu zitten we in het spring-semester, voor het dames volleybal het Off-Season, waarin we heel veel aan conditie en kracht doen. Dit is mijn tweede jaar dus ik weet nu wel wat mij te wachten staat, en dat ik me zeker goed moet voorbereiden op de conditie want anders gaat het wel heel erg tegen vallen. Als je je niet goed voorbereid hebt zou alles te veel zijn voor je lichaam en bovendien zien de coaches natuurlijk ook heel snel dat  je niet veel gedaan hebt.
Tijdens dit semester hebben we 4 keer per week conditie en krachttraining, waar we dan anderhalf uur aan besteden. Eerst moet ik ’s ochtends naar de les, daarna snel naar de sporthal voor de kracht en conditie training.

Spronghoogte
Het leukste zijn de onderdelen met springen, want vorig jaar heeft mij dit goed geholpen om hoger te springen. Het hoogste dat ik heb gesprongen is 10.15 feet en dat is 309.37 centimeter. Om je sprongkracht te verbeteren, springen we veel met elastieken om onze heupen en we doen veel explosief maar vaak springen.

Na de kracht en conditie trainingen hebben we nog ongeveer een half uur  volleybaltraining (skills). Je moet dus wel tegen wat spierpijn kunnen 🙂

Ontwikkelen en veel geleerd
Natuurlijk was het eerste seizoen even wennen. Je bent weg van je familie en vrienden, dat is toch best eng en betekende dat ik helemaal opnieuw kon beginnen. Sinds die tijd ben ik als persoon erg veranderd. Je leert hard werken, en voor jezelf te zorgen.

En ik heb ook heel veel verschillende mensen leren kennen, waar ik heel veel van geleerd heb. Je ziet echt een verschil in mij van het eerste jaar dat ik hier was tot nu, en ben zeker gegroeid en heb mij ook sterk ontwikkeld. niet allen als volleybalster maar zeker ook als persoon.

Hieronder nog een filmpje met de Highlights van Laura Jansen van het afgelopen seizoen:

 

Laura, dank je wel voor het delen van je ervaringen in Amerika, heel veel succes en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Leave a Reply