Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laura Jansen – Blog 2: Spring Semester takes a different turn.

Laura Jansen – Blog 2: Spring Semester takes a different turn.

In haar vorige blog vertelde Laura nog hoe ze aan het spring semester begon. In dit nieuwe blog kun je lezen hoe anders dit semester is verlopen als gevolg van het Coronavirus. Normaal gesproken wordt het spring semester gebruikt om vooral fysiek sterker te worden, waarin naast veel krachttrainingen ook veel tijd aan het verbeteren van specifieke volleybal skills wordt besteed.

Spring semester takes a different turn
Maar dit jaar verliep het allemaal toch net even wat anders dan vorig jaar. We begonnen met veel kracht- en conditietrainingen. En ik ben nog nooit zo ver vooruit gegaan met mijn sprong en snelheid. In januari sprong ik nog 9.115″ (2.77 m) en nu spring ik al 10.3″ en een half (3.15 m)!

De filmpjes hieronder geven je een leuke indruk van de trainingen van Laura.

 

 

 


Coronavirus

Maar toen ging het net even anders door…. het coronavirus. Tot begin maart waren er nog geen mensen besmet in Little Rock waar ik studeer. Maar toen er uiteindelijk 5 mensen besmet waren, begon iedereen ook hier erg te stressen. Van de ene op de ander dag gingen de lessen online en bij alle sporten die in het seizoen zaten rond deze tijd werd de competitie plots stop gezet.

Baseball was hier net begonnen en de eerste competitiewedstrijden stonden op het punt van beginnen, maar door het virus mogen ze niet meer reizen en spelen.

Geen teamtraingen
Sinds 13 maart heeft de NCAA verboden om teamtrainingen te hebben, natuurlijk kan je voor jezelf wel trainen, maar de coaches mogen je niet ‘verplichten’ om te trainen. Dus heel veel student-sporters gaan op dit moment naar huis, want alle lessen zijn online en trainingen gaan niet door.

 

Hulp van de coaches
Het is dus moeilijk voor internationals zoals ik op dit moment, want wij hebben onze ouders niet in Amerika. De coaches laten ons niet zomaar terug gaan naar ons eigen land omdat ze niet zeker weten wanneer het coronavirus over gaat en of we dan wel het land weer binnen komen. Gelukkig worden we wel geholpen met veel dingen zoals o.a. boodschappen doen omdat ze weten dat wij hier geen ouders hebben om op terug te vallen. De coaches en athletic staff houden een oogje in het zeil en willen zeker weten dat we goed terecht komen en dat er goed voor ons gezorgd wordt.

Huiswerk
In deze tijd kunnen wij, sporters en internationals dus niet zoveel doen. Iedereen zit vooral op hun eigen kamer en kookt zelf. Veel internationals gaan met een teamgenoot mee of naar familie in Amerika. Een voordeel is dat we nu genoeg vrije tijd hebben om ons huiswerk te maken en veel te leren, het excuus van veel trainen is er niet meer….

Terug naar huis
Mensen gaan nu dingen zoeken om als activiteit te doen, zoals paardrijden of bergen beklimmen. We proberen wel zo min mogelijk bij plekken te komen waar veel mensen zijn. Het is best moeilijk dat ik hier geen familie heb, maar het is fijn dat mijn vrienden voor mij zorgen alsof ik bij hun familie hoor. Ik had het plan om naar een vriendin gaan die hier in Arkansas woont, maar omdat de situatie uiteindelijk toch extremer werd, heb ik ervoor gekozen om naar huis te gaan. Het was veiliger en fijner voor mijn ouders als ik thuis zou zijn.

Dus dit spring semester was uiteindelijk ook net even anders voor mij. Ik hoop dat de epidemie snel voorbij is en dat we allemaal snel weer terug kunnen naar het ‘normale’ leven!

Laura.

Laura, wij willen je weer heel erg bedanken voor het delen van je ervaringen in Amerika, heel veel succes en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply