Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Laura Jansen – Blog 3: “Back in The USA”.

Laura Jansen – Blog 3: “Back in The USA”.

In haar vorige blog vertelde Laura hoe het het spring semester plotseling veranderde als gevolg van het Corona virus. In dit nieuwe blog kun je lezen hoe het verder ging met Laura nadat ook op haar universiteit de lessen online gingen en de trainingen stopten.

Terug naar huis
Het duurde even voordat ik weer iets over mijn ervaringen in Amerika kon vertellen. Het spring semester was bijna 3 maanden bezig en toen veranderde alles. Ik studeer in Arkansas en in februari waren er nog geen corona patiënten dus alle lessen gingen gewoon door en alles was normaal. Begin maart waren er ineens 5 corona patiënten waardoor alle lessen gelijk online gingen en de trainingen stopten definitief. Vanaf dat moment wist ik dat de beste optie voor mij was om naar huis te gaan en veilig in quarantaine te zitten met mijn eigen familie in mijn eigen land.

Ik ben in totaal 4 maanden thuis geweest. Ik heb heel veel voor mezelf moeten trainen, elke dag om half 9 op en naar buiten tot en met lunch. Na twee jaar in Amerika wist ik wel wat ik moest trainen: ik heb het conditie schema gedaan en kracht training nadat ik gewichten thuis had gekregen. In eerste instantie waren er nergens gewichten te krijgen en zocht ik naar alternatieven zoals stenen of waterflessen en ik heb zelfs met mijn moeder gesquat. Gelukkig de laatste weken wel kunnen squaten en benchen met stang en gewichten.  Ik ga dus best fit terug naar de VS.

Meetrainen met heren
Gelukkig mocht ik vanaf begin juli met BOVO heren 1 meetrainen waar mijn broer Robin Jansen bij speelt. Mannen volleybal is super leuk om te doen maar wel gevaarlijk af en toe, vooral omdat mannen zo hoog springen en zo onwijs hard slaan. Maar ik heb erg goed kunnen trainen en ik ben wel super blij dat ze het goed vonden dat ik mee deed, super leuk team ook! Harde trainers als er een meisje mee doet 😉.

Ik moet eerlijk zeggen dat het een moeilijke tijd voor mij was eind juni en juli. Zoals mijn moeder zei; mijn thuis is in Doetinchem maar mijn leven is nu toch echt in Amerika omdat ik daar mijn volleybal carrière, mijn school en veel vrienden heb. De gedachte dat ik waarschijnlijk heel lang niet terug zou kunnen, raakte mij erg. We hielden het nieuws en verschillende sites in de gaten en belden verschillende mensen en instanties, zelfs naar het vliegveld in Atlanta om te kijken of dan toch F1 studenten vanuit de Schengen naar Amerika konden. Ik heb heel vaak nee gehoord maar uiteindelijk rond 16 juli kreeg ik het goede nieuws dat het mogelijk was om te gaan.

Weer terug naar Amerika
Alles ging ineens super snel. Ik moest in een korte tijd afscheid nemen van familie en vrienden (op afstand), mijn koffer inpakken en de nodige spullen halen. Uiteindelijk ben ik 25 juli naar Amerika gevlogen. Eerlijk gezegd is het niet fijn om met Corona te vliegen en op vliegvelden te zitten, maar veel mensen houden er wel rekening mee en iedereen draagt mondkapjes en alles is wel echt goed geregeld.

Corona testen
Ik ben nu al vier keer getest voor corona en alle vier de keren was het negatief. Ik had twee weken in quarantaine gezeten, maar ben afgelopen zaterdag begonnen met 2-a-days. We beginnen ‘s ochtends vroeg met trainen, gaan dan allemaal samen lunchen en dan weer trainen.

 

Vaak ga ik zelf ‘s ochtends vroeg met onze work-out coach bezig om mijn schouders sterker te maken om een blessure te voorkomen. Onze sporters moeten om de week of soms wel iedere week voor corona testen. Het volleybalseizoen is al uitgesteld tot september, maar heel veel competities zijn al gecanceld dus we zullen zien of die van ons door gaat. Als ons seizoen wel door gaat, zijn ze van plan om maximaal 72 uur voor de wedstrijden alle speelsters te testen. Dit is een goede oplossing als ze toch wedstrijden willen spelen. Bij onze wedstrijden mogen ook geen toeschouwers komen, vooral voor hun eigen veiligheid.

Ik hoop dat iedereen gezond blijft en het seizoen veilig door kan gaan. Hopelijk wordt er snel een vaccin gevonden zodat niemand meer ziek wordt 😉.

Laura, weer heel erg bedankt voor het delen van je ervaringen, en heel veel succes, plezier en stay safe!


Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply