Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Lieve Meidane, winst op Stanford!

Lieve Meidane, winst op Stanford!

Lieve Meidane, vorig seizoen nog uitkomend voor de MA1 van SCHC boekte zondag met het team van Monmouth University een heel mooie en belangrijke 3-1 overwinning op het team van Stanford University.

    
Foto’s: Lieve in tenue Monmouth University, en foto rechts Lieve in actie voor SCHC MA1.

Lieve zich als Freshman goed weten aan te passen aan de omstandigheden en het hockeyniveau op de Monmouth University in West Long Branch, New Jersey. Na een intensieve voorbereiding (preseason), stond op 27 augustus de eerste wedstrijd op het programma. Inmiddels heeft Lieve er nu, na amper 6,5 week met het team van Hawks er al twaalf wedstrijden opzitten. En vrijdag 15 oktober staat al weer de volgende wedstrijd op het programma.


Foto’s: Lieve in actie in de wedstrijd tegen University of Massachusetts Lowell

Lieve is een vaste waard in het team van coach Carli Figlio, en is dan ook alle twaalf wedstrijden als basisspeelster begonnen. Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen het team van Stanford University op het programma.

Revanche
Stanford wist in  april nog het team van Monmouth in de finale van het America East Championship met 3-2 te verslaan. Nu wisten de Hawks in een spannende wedstrijd met 3-1 revanche te nemen. En door deze overwinning komen zij op de 4e plaats in de AE Conference te staan, met een overall record van 7-5 en een 2-2 conference record.


Foto: Overwinning is binnen tegen Stanford University.

America East Conference

Monmouth University is een van de negen universiteiten die met hun field hockey team deel uitmaken van de American East Conference. De overige teams komen van de University of Maine, University of California, University at Albany, University of Vermont, Stanford University, University of Massachusetts at Lowell, University of New Hampshire en University of California, Davis.


Stand America East Conference per 13 oktober 2021

Spanning
De komende weken vindt de ontknoping plaats in het gevecht om de bovenste vier plekken, die gaan strijden om het kampioenschap van de AE Conference. Voor Lieve en haar team staat vrijdag 15 oktober de uitwedstrijd tegen New Hampshire op het programma, gevolgd door een thuiswedstrijd op vrijdag 22 oktober. Dan is het team van de University at Albany de tegenstander. 26 oktober is er nog een non-conference wedstrijd tegen Princeton University, waarna op vrijdag 29 oktober (University of California) en zondag 31 oktober (University of California, Davis) de twee afsluitende wedstrijden in de reguliere AE Conference competitie volgen.

Lieve, we wensen je heel veel succes in het vervolg van de seizoen, en we blijven je natuurlijk volgen!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply