Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Luc Roelofs tekent bij Northwestern College

Luc Roelofs tekent bij Northwestern College

Luc Roelofs heeft zijn contract getekend! Deze zomer maakt de 19 jarige verdediger de overstap van De Treffers naar Northwestern College in Orange City, Iowa, en mag zich dan officieel een “Red Raider” noemen.

 

NEC Nijmegen
Luc begon zijn voetbalcarrière op vijfjarige leeftijd bij sc Diosa in Balgoij, Nederasselt. Als snel was duidelijk dat Luc een talentvolle voetballer was. En op negenjarige leeftijd werd Luc gescout door NEC Nijmegen, en maakte hij ook de overstap naar de jeugdopleiding in Nijmegen.

 

Na zijn avontuur bij NEC heeft Luc eerst nog vijf seizoen bij JVC Cuijk gespeeld om daarna de overstap te maken naar De Treffers in Nijmegen. Hier speelde Luc in de hoogste selectieteams, JO17-1 en de afgelopen twee seizoenen in JO19-1, uitkomend in de tweede divisie.

   

Red Raiders
Vanaf komende zomer gaat Luc spelen voor het men’s soccer team van Northwestern College. Dit “Red Raiders” team staat onder leiding van de head coach Dan Swier.In de competitie spelen zij in de sterke Great Plains Athletic Conference (GPAC) van de NAIA college bond. Tegenstanders zijn dan onder andere de teams van Hasting College, Midland University, Jamestown University, Dakota Wesleyan University en Morningside College.

   

Het team van coach Swier heeft al veel ”Internationals” in haar gelederen, uit onder meer Engeland, Brazilië, Argentinië, Chili en Ierland.

Northwestern College

Northwestern College, (NWC en informeel Northwestern Iowa) is een particuliere college in Orange City, Iowa, met meer dan 1,200 studenten in. Northwestern opgericht in 1882 werd in 1961 een vierjarige school.

Orange City is de provinciehoofdstad van Sioux County, Iowa, vernoemd naar Willem van Oranje. Nog steeds zijn de Nederlandse koloniale tradities zichtbaar, met Nederlandse winkelarchitectuur en een jaarlijks Tulpenfestival.

Northwestern College, een universiteit, liggend in een stad met Nederlandse roots met een voetbalteam uitkomend in de GPAC Conference, met spelers afkomstig uit verschillende landen met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er een voor Luc fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Luc heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij zijn avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Luc en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply