Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Marlies Kool naar Providence College!

Marlies Kool naar Providence College!

Afgelopen maandag kwam het verlossende bericht uit Amerika voor Marlies binnen dat zij is aangenomen voor haar Master Business Administration opleiding aan de Providence College in Rhode Island. De 23-jarige mid-mid en vice-captain van eerste klasser Hockey Club Rosmalen gaat haar vervolgstudie combineren met hockeyen voor het team van de Providence Frairs, uitkomend in de NCAA Division I, het hoogste niveau.

   

Marlies, al jaren een bekend gezicht in de selectie van Rosmalen, heeft inmiddels haar bachelor aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht afgerond en gaat na de zomer in Amerika een eenjarige MBA opleiding volgen.

The Providence Frairs

Vanaf augustus zal Marlies deel uit gaan maken van het field hockey team van Providence College. Dit team van “The Frairs” staat onder leiding van head coach Diane Madl, die als Amerikaans international nog deel heeft genomen aan de Olympische Spelen in Atlanta (1996).
The Frairs spelen in de Big East Conference van de NCAA Division I, het hoogste niveau in Amerika.

       

Tegenstanders in deze conference zijn onder meer de teams van de universiteiten van University of Connecticut, Old Dominion University, Georgetown University, Liberty University, Villanova University en Temple University. Het team van coach Madl heeft nog een tweetal “Internationals” in haar gelederen, afkomstig uit Nieuw Zeeland en België.

Providence College

     

Providence College (PC) is een particuliere katholieke universiteit in Providence, Rhode Island. Het totaal aantal studenten bedraagt ongeveer 4.800, waarvan rond de 100 afkomstig zijn van buiten de Verenigde Staten. Opgericht in 1917, heeft PC een studieaanbod van 49 majors en 34 minors. De campus van Providence College ligt in de wijk Elmhurst bovenop Smith Hill, het hoogste punt in de stad Providence.

Providence, Rhode Island
Providence is de hoofdstad en meest bevolkte stad van de staat Rhode Island en is een van de oudste steden in de Verenigde Staten. De stad ligt aan de monding van de Providence River aan de kop van Narragansett Bay.

   

Global Sport and Study wenst Marlies heel veel plezier en succes toe als hockeyster, en natuurlijk ook met haar MBA studie in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Marlies en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply