Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Martens en Wiegman bij laatste drie FIFA Awards

Martens en Wiegman bij laatste drie FIFA Awards

Bron: www.onsoranje.nl

Oranje-international Lieke Martens is nog in de race om ‘Wereldvoetbalster van het jaar’ te worden. Ook bondscoach Sarina Wiegman strijdt nog om de titel van ‘Beste vrouwelijke coach’.

Vrijdag maakte FIFA bekend welke drie kandidaten nog steeds kanshebber zijn. Zij blijven over van de lijst van tien oorspronkelijk genomineerde kandidaten. Maandag 23 oktober wordt in London bekendgemaakt wie de awards hebben gewonnen.

Voor Lieke Martens zou het niet de eerste prijs zijn dit jaar. In augustus werd de speelster van FC Barcelona door UEFA al benoemd tot Europees speelster van het jaar. Daarbij sloot ze het gewonnen EK afgelopen zomer af met de titel ‘Beste speelster van het toernooi’.

Europees kampioen

Sarina Wiegman is sinds begin dit jaar bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. In een paar maanden stoomde ze de Oranjeleeuwinnen klaar voor het Europees kampioenschap in eigen land. En met succes, want ze gaat de boeken in als de coach van het eerste Nederlandse vrouwenelftal dat de Europese titel weet binnen te slepen.

Vivianne Miedema was eveneens genomineerd als Wereldvoetbalster van het jaar. Zij zat wel bij de laatste tien kandidaten, maar viel af toen de laatste drie bekend werden gemaakt.

Afwezig

De uitreiking van de FIFA Awards vindt plaats op 23 oktober. Dit is een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de vrouwen tegen Noorwegen in Groningen. Hierdoor kunnen de vrouwen niet aanwezig zijn bij het evenement.

Leave a Reply