Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Meppelink/Van Iersel start seizoen in Brazilië

Meppelink/Van Iersel start seizoen in Brazilië

Bron: www.volleybal.nl

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel komen dit seizoen als eerste team van Beachvolleybal Team Nederland in actie op de World Tour. Deze week beginnen ze aan het olympische seizoen op de Maceio Open in Brazilië. Ze starten morgen in de poulefase. ,,We hebben er vertrouwen in,” aldus Meppelink.

Het beachvolleybaljaar start voor Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met een reeks van drie World Tour toernooien in Brazilië, met als hoogtepunt, al vroeg in het seizoen (begin maart) de eerste Grand Slam van 2016, in Rio de Janeiro. Daar zullen vijf Nederlandse teams in actie komen. Op de Maceio Open komen deze week alleen Meppelink en Van Iersel in actie. Ze zijn in Maceio als vijfde geplaatst, achter drie Braziliaanse topteams en het Duitse duo Ludwig/Walkenhorst.

 Na een winter vol trainingen in de hal in Scheveningen en een trainingskamp op Tenerife, gaan Meppelink en Van Iersel nu voor de eerste keer testen waar ze staan. Madelein Meppelink vertelt dat het ze nu, zo vroeg in het jaar, nog niet gaat om het resultaat. ,,Marleen en ik zitten nog in de voorbereiding op dit belangrijke jaar, daar zijn we nog volop mee bezig,” vertelt ze. In Maceio gaat het ze dus niet om een topprestatie. ,,We zien dit toernooi meer als training, in een periode waarin we nog hard aan ons spel werken. Maar natuurlijk willen we ook presteren, al ligt daar niet de focus op. Na al het harde werken in de winter, heb ik er wel vertrouwen in dat we ver kunnen komen.”

Het hoofdtoernooi van de Maceio Open start morgen. Zaterdag en zondag worden de halve finales en finale uitgezonden op Ziggo Sport, op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Na de Maceio Open volgen er nog twee toernooien in Brazilië. Van 8 tot en met 13 maart doen de twee mannenteams, Nummerdor/Varenhorst en Brouwer/Meeuwsen, en de drie vrouwenteams, Meppelink/Van Iersel, Van Gestel/Van der Vlist en Braakman/Sinnema, van BTN mee aan de eerste Grand Slam van het seizoen. Die vindt plaats op de Copacabana in Rio de Janeiro, een testevenement voor de Olympische Spelen. Daarna doen vier teams mee aan de Vitoria Open.

Leave a Reply