Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Merel Kooij becomes a “Mustang”

Merel Kooij becomes a “Mustang”

Eerder deze maand tekende Merel Kooij reeds haar contract, en deze zomer gaat er een droom in vervulling voor Merel. Zij mag zich dan officieel een “Mustang” noemen. De 18-jarige voetbalster van BVV Barendrecht Dames 1, maakt na haar eindexamen VWO de overstap naar Morningside College in Sioux City, Iowa.

Op haar school, het Helinium in Hellevoetsluis tekende Merel in het bijzijn van de rector, de teamleider van het vwo en haar ouders in een live skypeverbinding met haar toekomstige coach en een paar toekomstige teamgenoten van Morningside College haar “Letter Of Intent”.

Merel, die zowel op het middenveld als voorin kan spelen, maakte 2 seizoenen geleden de overstap van OVV Oostvoorne naar BVV Barendrecht. Vorige seizoen speelde Merel in MO19-1, waarmee zij het kampioenschap in de hoofklasse wist te behalen.

Dit seizoen is Merel een vaste waarde in het 1e damesteam van BVV Barendrecht, uitkomend in de Hoofdklasse.

Blackson Sports

De afgelopen jaren heeft Merel naast haar trainingen bij haar club BVV Barendrecht ook getraind bij Blackson Sports, de voetbalschool Dwight Blackson. De oud prof voetballer van onder meer Feyenood, heeft Merel intensief voorbereid en begeleid naar het gewenste niveau voor de overstap naar Amerika.

Morningside Mustangs


Vanaf augustus dit jaar zal Merel gaan voetballen bij het women’s soccer team van Morningside College. Dit “Mustangs” team staat onder leiding van de head coach Tom Maxon en zijn assistant coaches Brandon Wylie, Jackie Martinez en Amy Grause.

In de competitie spelen zij in de sterke Great Plains Athletic Conference (GPAC) van de NAIA college bond. Tegenstanders zijn dan onder andere de teams van Hasting College, Midland University, Jamestown University en Dakota Wesleyan University.

Het team van coach Maxon heeft reeds twee “Internationals” uit Brazilië en Duitsland in haar gelederen.

Elwood Olsen Stadium (10.000 zitplaatsen)
De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Elwood Olsen Stadium, waar ook de wedstrijden van het Mustangs Men’s Soccer team, het American Football team en de Track & Field teams worden gehouden. Het Elwood Olsen Stadium is het grootste in de GPAC en is tevens de thuishaven van de Sioux City East, Sioux City North en Sioux City West High School football en track & field teams en heeft een capaciteit van 10,000 zitplaatsen.

Morningside College

Morningside College, opgericht in 1894 is een private ‘liberal arts’ college, gelegen in Sioux City, Iowa.

Sioux City is met een inwonersaantal van over de 82.000 de vier na grootste stad in de staat Iowa, en heeft veel historisch en culturele bezienswaardigheden.

Morningside College, een universiteit, liggend in een mooie omgeving. Een voetbalteam uitkomend in de GPAC Conference, spelend in een fantastisch stadion, speelsters afkomstig uit verschillende  landen met verschillende culturen, voldoende ingrediënten om er een voor Merel een fantastisch avontuur van te maken.

Global Sport and Study wenst Merel heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij haar avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Merel blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply