Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Mike Eijgendaal belangrijk bij debuut voor Temple University!

Mike Eijgendaal belangrijk bij debuut voor Temple University!

Terwijl hier in Nederland door de lockdown niet gevoetbald kan worden rolt de bal al weer in Amerika. Afgelopen zaterdag maakte Mike Eijgendaal zijn debuut voor Temple University. En Mike was meteen belangrijk met een assist bij het beslissende derde doelpunt voor de Owls in de wedstrijd tegen het team van de University of South Florida.

Transfer

In het seizoen 2019 – 2020 beleefde Mike een geweldig seizoen bij Midland University in Fremont, Nebraka. Met zijn goede spel en 12 goals, 5 assists, 2 nominaties als NAIA Offensive Player of the Week en zijn verkiezing voor het GPAC All Conference Team verdiende Mike afgelopen zomer een droom transfer naar Temple University.

Temple University
       

Temple University (ook wel Temple of TU genoemd) is een openbare onderzoeksuniversiteit in Philadelphia, Pennsylvania. TU in 1884 opgericht door de Baptistenprediker Russell Conwell. Op 12 mei 1888 werd het omgedoopt tot het Temple College of Philadelphia, en weer in 1907 werd het Temple University. Thans zijn er ongeveer 40.000 studenten ingeschreven aan de universiteit, en is Temple een van ‘s werelds grootste aanbieders voor het beroepsonderwijs (rechten, geneeskunde, podologie, apotheek, tandheelkunde, techniek en architectuur).

The Owls
De sportteams van Temple University zijn the Owls (de uilen). Een naam die is ontstaan ​​uit de begintijd van Temple toen het een nachtschool was. De sportteams van Temple University nemen allemaal deel aan de NCAA’s Division I en de American Athletic Conference (The American).

University of South Florida – Temple University, 2-3

Zaterdag was dan ook eindelijk de aftrap van de voetbalwedstrijden in de ACC Conference. Voor het team van de Owls stond de uitwedstrijd tegen het team van University of South Florida op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in Tampa, Florida in het Corbett Stadium van de thuisploeg, de Bulls.

Al vroeg in wedstrijd (5e min.) kwam het team van University of Florida op een 1-0 voorsprong. De Owls kwamen sterk terug, en nog voor rust werd de achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong. In de 48e minuut trokken de Bulls de stand weer recht, 2-2.

Moment van Mike
In de 70e minuut kwam dan het moment van Mike. Op het middenveld kwam Mike in balbezit en speelde hij zijn teamgenoot in de diepte aan de rechterkant van het veld aan, die vond zijn beurt de spits voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en de beslissende 2-3.

Zaterdag 13 februari staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan spelen de Owls in het eigen Temple Sports Complex tegen het team van University of Central Florida.

Mike, wij wensen je veel succes in de vervolg van de competitie en natuurlijk ook met je studie, en we blijven je natuurlijk volgen.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply