Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees, 2-0 winst op Rider University

Nikki van Wees maakte, na twee jaar gevoetbald en gestudeerd te hebben op  Shawnee State University, afgelopen zomer een mooie transfer naar Niagara University, uitkomend in de NCAA Division I, het hoogste niveau van college voetbal in Amerika.

Foto’s: Nikki in tenue Niagara University, en foto rechts teamfoto met de bekende Niagara Falls op de achtergrond.

Nikki is met het het Purple Eagles soccer team van de Niagara University goed op weg naar een mooie ranking in de Metro Atlantic Athletic Conference (MAAC). Afgelopen zaterdag stond alweer wedstrijd nummer 14 op het programma. En dit was de 7e wedstrijd in de MAAC, met het team van Rider University als tegenstander. De Purple Eagles kwamen al vroeg (2e minuut) in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Vlak na rust wist het team van Nikki de wedstrijd min of meer op slot te gooien met het tweede doelpunt in de 54e minuut, hetgeen ook de eindstand werd.

Metro Atlantic Athletic Conference

Samen met nog tien andere universiteiten maakt het team van Niagara University deel uit van de Metro Atlantic Athletic Conference, uitkomend in de NCAA Division I. Dit is het hoogste niveau van het college soccer in Amerika. Met nog drie wedstrijden op het programma, tegen de team van Cansius College (20 oktober), Iona College (23 oktober) en Marist College (27 oktober) staan de Purple Eagles op een gedeelde tweede plaats.

Stand Metro Atlantic Athletic Conference per 18 oktober 2021

2021 MAAC Championship Tournament
De beste acht teams op de eindranglijst plaatsen zich voor het MAAC Championship Tournament, dat plaats vindt in de periode van zondag 31 oktober tot en met zondag 7 november. Met op zondag 31 oktober de kwartfinales, gevolgd door de halve finales op donderdag 4 november en de finale op zondag 7 november. We hopen natuurlijk dat Nikki zich met haar team voor dit toernooi zal weten te plaatsen en wie weet zien we haar op zondag 7 november in de finale.

Nikki, we wensen je heel veel succes in het vervolg van seizoen, en we blijven je natuurlijk volgen!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!