Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 1: USA, Here I Come!

Nikki van Wees – Blog 1: USA, Here I Come!

Hi, ik ben Nikki, 18 jaar en kom uit Purmerend. Na het afronden van mijn VWO ben ik afgelopen augustus vertrokken naar Amerika om daar voetballen te gaan combineren met studeren! Het is mijn droom sinds mijn twaalfde om naar Amerika te gaan om daar te gaan sporten en het is eindelijk werkelijkheid geworden! In dit blog ga ik jullie wat vertellen over mijn eerste 6 weken op de Shawnee State University.

De weg ernaartoe
Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen met dit proces en heb dankzij de hulp van Richard de school gevonden waar ik mijn droom kan waarmaken. Na alle testen, de gesprekken met coaches, het uitzoeken van mijn school en uiteindelijk mijn visumgesprek ben ik terecht gekomen op Shawnee State University in Portsmouth, Ohio. Ik heb voor deze universiteit gekozen omdat ik een geweldige coach heb die voor Tottenham Hotspur heeft gespeeld en omdat ik heel veel potentie in de groep zie. Verder zag de school er super uit en deden zij er alles aan om mij zonder al te veel zorgen en geregel binnen te krijgen.

Afscheid nemen
2 augustus heb ik afscheid van mijn familie en vrienden genomen en ben ik naar Amerika gevlogen. Na een vlucht van 12 uur met mijn vader hebben wij nog 2 dagen samen in Portsmouth doorgebracht om de omgeving te verkennen en iedereen te ontmoeten. Vervolgens hebben wij mijn nieuwe kamer ingericht en al mijn spullen uitgepakt en is na 3 dagen ook mijn vader vertrokken. Nu gaat het avontuur echt beginnen!

Ontvangst
Ik ben heel enthousiast ontvangen door mijn nieuwe coach en mijn huisgenootje (die ook in het voetbalteam zit). Zij hebben mij de hele campus laten zien, die er heel verzorgd uitziet. Verder was ik (gelukkig) niet de enige internationale die aan deze universiteit gaat studeren. Samen met alle internationals hebben wij een gezellige barbecue gehad om elkaar beter te leren kennen. Het team bestaat nu uit 5 internationals uit Frankrijk, Engeland, Schotland en Nederland.

Preseason
Het is vanzelfsprekend dat ieder jaar na de zomervakantie de eerste trainingsweken in het teken staan van conditie, maar dat ging er hier toch even iets anders aan toe dan dat ik gewend was in Nederland…. In april heb ik een trainingsschema ontvangen dat tot begin augustus doorliep met tijden en resultaten die wij moesten halen bij aankomst. Eenmaal aangekomen kregen wij gelijk alle fysieke testen en doktersafspraken om te controleren of je 100% klaar was voor het seizoen. Vervolgens bestonden de eerste 3 weken uit 3 trainingen per dag van 2.5 uur, waarbij de eerste training om 05:30 startte. Ik had vooral erg veel moeite met het klimaatverschil in combinatie met de hoge trainingsintensiteit. Het is hier gemiddeld 35 graden met een luchtvochtigheidspercentage van 100%. Achteraf gezien heb ik geen idee hoe ik dat heb volgehouden maar het resultaat is dat ik me fitter voel dan ooit tevoren.

Teambuilding
Dit jaar werd er veel aandacht besteed aan teambuilding om de onderlinge band zo sterk mogelijk te maken. We zijn gaan hiken, barbecuen, voetvolleyen, zijn wedstrijden gaan kijken en nog veel meer. Ik vind dat ik een onwijs gezellig team heb en kan het met iedereen heel goed vinden.

De fotoshoot voor het nieuwe seizoen
Ik moet hier toch even een klein stukje over schrijven want dit was echt bizar. 2 weken van tevoren kregen wij te horen dat er wat foto’s werden gemaakt voor het nieuwe seizoen die op de website zouden komen. In Nederland betekent dat: staart in, sportieve kleding en een sterke uitstraling. In Amerika betekent dit iets heel anders: probeer er zo mooi mogelijk uit te zien en vooral niet te sportief. Dat dit hier zo serieus werd genomen had ik nooit verwacht. 3 dagen van tevoren waren teamgenoten al bezig met de foto’s. Mensen gingen naar de kapper, lieten anderen hun make-up doen, nagels lakken, haren stijlen, noem maar op. Ik heb me rot gelachen met de andere internationals. Uiteindelijk bleek de camera verkeerd ingesteld te staan waardoor de foto’s overbelicht waren en was het allemaal voor ‘niets’.

After preseason
Na preseason hebben wij in 1 week 4 vriendschappelijke wedstrijden gespeeld om ons volledig klaar te maken voor de start van het seizoen. Uit de wedstrijden bleek dat er nog veel verbeterpunten waren en dat we vooral elkaar beter moesten leren kennen op voetbalgebied. Dit team bestaat uit 15 nieuwe speelsters dus heel gek is dat niet. Een maand later kan ik zeggen dat het team een stuk beter speelt. We weten van elkaar wat elkaars kwaliteiten zijn en proberen daar zo goed mogelijk gebruik van te maken. Wij hebben nu 5 competitiewedstrijden gespeeld waarbij wij er 2 hebben gewonnen en 3 hebben verloren. Nog heel veel ruimte voor verbetering dus, maar met dit team denk ik dat alles mogelijk is. Over een aantal weken starten de ‘Conference’ wedstrijden waar het uiteindelijk allemaal om draait. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons team daar tegen die tijd helemaal klaar voor is. Alle wedstrijden zijn ook live te volgen!

School
Ook school is 26 augustus begonnen en dat betekent dat de hoeveelheid trainingen naar beneden is gegaan. We trainen nu 1 tot 2 keer per dag en spelen 1 tot 2 wedstrijden per week. Verder besteden wij onze tijd aan het terugkijken van wedstrijden en het bestuderen van de tegenstander.
Ik heb als major Business Management gekozen en wil daar het volgende semester een minor psychologie aan toevoegen. Tot nu toe is het schoolniveau erg goed te doen, ondanks het wennen aan de nieuwe taal.

Heimwee
Dit was toch wel iets waar iedereen van tevoren een beetje bang voor was maar (sorry pap en mam) ik heb het hier zo erg naar mijn zin dat ik daar eigenlijk niet echt last van heb. Ik spreek iedereen heel veel en gelukkig hebben we allemaal FaceTime.

15 december vlieg ik weer terug naar Nederland voor een maand en kan nu al niet wachten om iedereen weer te zien en alle verhalen te vertellen!

Nikki, dank je wel voor het delen van je eerste ervaringen in Amerika, heel veel succes en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply