Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 2: First Semester in Amerika.

Nikki van Wees – Blog 2: First Semester in Amerika.

Het eerste semester op Shawnee State University in Portsmouth, Ohio zit erop! Hierbij  mijn tweede verslag over mijn beleving in the USA.

Conference
Na alle oefenwedstrijden die wij in augustus en september hebben gespeeld zijn wij begin oktober aan de Conference wedstrijden begonnen. Hoe je uiteindelijk in deze competitie eindigt bepaalt tegen wie je het op gaat nemen in het grote toernooi aan het einde van het seizoen. Helaas zijn wij dit seizoen niet hoog geëindigd en hebben wij maar twee van de acht wedstrijden gewonnen. Gelukkig zijn wij aan het einde van het seizoen wel een stuk beter gaan spelen en zetten we dit hopelijk volgend seizoen door.

   

Tournament
Voordat het belangrijkste toernooi begon, hadden wij eerst een evenement wat “The banquet” wordt genoemd. Hier hadden wij een groot diner met alle teams die de dagen erna tegen elkaar zouden spelen om een kwalificatie voor ‘The Nationals’. Er werden prijzen uitgereikt op basis van voetbal- en schoolprestaties. Na dit diner verbleven wij in een mooi hotel en maakten wij ons klaar voor de wedstrijd van de volgende dag. Doordat wij in de conference vrij laag waren geëindigd, moesten wij het tegen een erg sterke tegenstander opnemen en zijn wij na de eerste wedstrijd uitgeschakeld in het toernooi.

Resultaten einde seizoen
Gedurende het seizoen worden de resultaten en hoogtepunten van jouw seizoen bijgehouden. Hier een overzichtje van mijn seizoen:

Career Highs
Goals 1 Union (Ky.) 9/4/19
Assists 4 Pikeville (Ky.) 10/26/19
Points 4 Pikeville (Ky.) 10/26/19
Shots 6 Union (Ky.) 9/4/19
Shots on Goal 5 Union (Ky.) 9/4/19

 

Season GP-GS Goals Assists Points Shots Shot% SOG SOG% GW PK-Att.
2019 17-17 1 5 7 25 .040 19 .760 0 0-0
Total 17-17 1 5 7 25 .040 19 .760 0 0-0

Chicago
Ieder jaar wordt er door de school een trip voor alle internationale studenten georganiseerd. Dit jaar zijn wij met 9 studenten voor 4 dagen naar Chicago gegaan. Vrijdag bij aankomst zijn wij gelijk doorgereden naar het United Center om de Chicago Bulls aan te moedigen. Dit was mijn allereerste NBA game en ik vond het hartstikke leuk! Helaas verloren ze wel op enkele punten na.

   

De volgende dag hebben wij door de stad gelopen en zijn we naar de Trump Tower geweest om van het uitzicht te genieten. Vervolgens doorgelopen naar de bekende Navy pier, daarna wat winkeltjes in geweest en de dag afgesloten met een vuurwerkshow.

Zondag hebben wij de Wills Tower bezocht, wat met 442 meter hoogte, het hoogste gebouw van Chicago is.

Daarna zijn wij doorgelopen naar ‘The Bean’ wat een van de meest toeristische attracties van Chicago is.

Vervolgens lekker wat gegeten en nog even langs de schaatsbaan geweest. Maandagochtend zijn wij weer vroeg terug naar de campus vertrokken met een geweldig weekend achter de rug.

Thanksgiving en Black Friday
Eind november ben ik voor de ‘Thanksgiving-break’ met een (Amerikaans) teamgenootje mee naar huis gegaan. Wij waren met 7 meiden, waarvan 5 uit Europa, verdeeld over 2 Amerikaanse huizen. Op 28 november zijn wij naar haar familie geweest om daar Thanksgiving te vieren. Met onwijs veel eten en een grote kalkoen uit de oven hebben wij een hartstikke gezellige avond gehad.

Maar… we hadden niet veel tijd om ons eten te laten zakken, want de volgende dag was het Black Friday. Ik had verwacht dat wij die vrijdag rond 10 uur ‘s ochtends naar het winkelcentrum zouden gaan, maar dit liep iets ander dan verwacht. De dag ervoor(!?) om 10 uur ‘s avonds stonden wij in het winkelcentrum te wachten tot de winkels opengingen om van de grote sale gebruik te maken. Eenmaal 12 uur stormde iedereen naar binnen om maar zoveel mogelijk producten in hun winkelmandje te stoppen, tot aan vechten toe. Ik heb hier zeker 10 minuten met open mond naar staan staren… Vervolgens rond een uur of 4 ‘s nachts weer naar huis, een ‘dutje’ gedaan, en om 9 uur ‘s ochtends weer door naar het volgende winkelcentrum. Ondanks de drukte en gekte toch nog wat leuke kleding gekocht.

De dagen erna hebben wij nog in Cincinnati doorgebracht en wat leuke dingen gedaan.

Volgend semester
Volgend semester ga ik naast het voetballen ook atletiek doen. Ik heb er erg veel zin in en hoop dat we met het team goede resultaten gaan halen. Buiten de studie business management ga ik volgend semester ook het vak psychologie toevoegen. Hopelijk valt dit allemaal goed te combineren en wordt het niet té druk.

Terug naar huis
9 december ben ik als verassing voor mijn moeder en broertje een weekje eerder thuisgekomen. Allebei hartstikke verbaasd en blij mij weer te zien (mijn moeder iets meer dan mijn broertje). Heerlijk om weer even thuis te zijn met de feestdagen en iedereen weer even te zien.

Op 11 januari vlieg ik weer met veel plezier terug naar Amerika om daar aan mijn tweede semester te beginnen.

Nikki, wij danken je weer voor het delen van je ervaringen in Amerika, heel veel plezier en succes in het tweede semester en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply