Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 3: Terug naar Amerika.

Nikki van Wees – Blog 3: Terug naar Amerika.

Na een super leuke kerstperiode thuis te hebben gehad, was het op 11 januari weer tijd om afscheid van iedereen te nemen en in het vliegtuig te stappen terug naar Ohio. Heel leuk om iedereen van de campus weer te zien en om alle verhalen van de anderen te horen.

Semester 2 (begin 2020)
In mijn tweede semester heb in een minor psychologie toegevoegd aan mijn business profiel. Afgelopen semester heb ik al mijn vakken met hoge cijfers afgerond en dat was voor dit semester natuurlijk ook het doel. Dit semester ben ik ook voor de ‘athletic department’ gaan werken als bijbaan. Dit is vooral het organiseren van wedstrijden en het begeleiden van mensen in de sportschool.

   

Voetbal off season
Helaas hebben we in het spring semester geen wedstrijden of competitie en staat daarom vooral in het teken van hard trainen, sterker worden en teambonding. Nog steeds elke dag het veld op of de zaal in om te werken aan onze vaardigheden, conditie en kracht. Gelukkig doe ik ook atletiek en had ik daardoor nog steeds veel wedstrijden. Het was soms wel moeilijk deze twee sporten te combineren als het aankwam op de hoeveelheid trainingen die ik had op een dag (soms wel 5!). We zouden in ons off season een paar vriendschappelijke wedstrijden spelen maar dit ging helaas niet door vanwege COVID-19.

Atletiek indoor
Voordat ik in december naar huis ging was ik al een beetje met de atletiek trainingen begonnen. De indoorcompetitie zou na de kerstvakantie snel beginnen en we begonnen daarom al vroeg met trainen. Elke dag een training op de baan en drie keer per week de sportschool in. Mijn specifieke onderdelen zouden de 400m en de 200m worden. Een superleuk team om mee te sporten en gezellige busreizen mee te hebben! Ik ben mijn indoorseizoen geëindigd met een tijd van 00:01:05 op de 400 meter en een tijd van 00:00:29 op de 200 meter. Nog niet helemaal waar ik had willen zijn, maar dit gaat hopelijk snel veranderen.

      

Grappig weetje: na de wedstrijd kregen we een pizza van een meter bij een meter om met z’n tweeën te delen!?

Miami
In spring break, tussen het indoor en outdoor seizoen van atletiek, zijn Ellie (een vriendinnetje uit Engeland) en ik een paar dagen naar Miami geweest. Superleuk om op deze manier wat meer van de Verenigde Staten te zien en tegelijkertijd wat ontspanning te krijgen tussen alle trainingen door. We zijn vooral veel op het strand geweest, hebben excursies gedaan en hebben natuurlijk het centrum van de stad bezocht.
   

De excursie naar Key West was onwijs leuk en heel anders dan Miami. Op Key West hebben we de markt bezocht, heerlijk gegeten, zijn we naar het strand geweest en hebben we het meest zuidelijke punt van de verenigde staten bezocht.   

Helaas hadden we deze reis nogal overhaast geboekt en hebben wij ons vergist in de terugreisdatum. Deze was een dag eerder dan wij dachten en hebben in alle haast onze koffers gepakt en zijn naar de luchthaven geracet. Ondanks dat we iets eerder terug moesten, hebben we een super vakantie gehad!

Atletiek outdoor
Na spring break zou het outdoor seizoen van atletiek beginnen met een wedstrijd in Myrtle Beach waar iedereen heel graag heen wilde, maar er zouden maar een paar atleten worden geselecteerd. Na een week in spanning te hebben gewacht, kreeg ik te horen dat ik vier dagen mee mocht! Helaas was dit in de periode dat het Corona virus zich snel verspreidde door de Verenigde Staten en werd deze reis helaas geannuleerd…. Hopelijk volgend jaar een nieuwe kans. Dit was dan ook gelijk het einde van het seizoen, er mocht geen enkele sport meer beoefend worden.

COVID-19
Toen rond maart ook het Corona virus zich in Amerika begon te verspreiden, werd het één na het andere evenement geannuleerd. Zoals eerder genoemd ons tripje naar Myrtle Beach, maar ook werden langzaam alle klassen online en mochten trainingen niet meer doorgaan. Ook hier was de wc-papier gekte begonnen…

Ik was erg blij toen op 16 maart de internationals toestemming kregen om naar huis te gaan ook al werd door de international director benadrukt dat terugkeren naar USA in augustus misschien niet mogelijk zou zijn. Ik besloot de gok te wagen in de veronderstelling dat dit gedoe na 4 maanden echt wel over zou zijn.

Ik heb diezelfde dag nog in 20 minuten mijn koffer ingepakt en ben met een teamgenootje naar huis gegaan die vlakbij de luchthaven woont en heb daar vervolgens een vlucht geboekt. De volgende dag zat ik in het vliegtuig op weg naar huis. Allemaal erg spannend omdat ik, op mijn acht uur durende overstap, de één na de andere vlucht van het bord zag verdwijnen. Er was aan het eind van de dag nog één van de vijf vluchten over die naar Amsterdam zou gaan. Gelukkig was dat mijn vlucht en landde ik 18 maart weer veilig in Amsterdam J.

Vier maanden thuis
De volgende vier maanden waren gekke maanden. Met de gedachte van het vorige (afschuwelijk zware) pre season heb ik mijzelf beloofd nooit meer zo niet-getraind het seizoen te beginnen. Na afgelopen off season, waarin we hard hebben getraind en erg fit waren, heb ik besloten te blijven trainen vanaf het moment dat ik thuis was om mijn conditie te behouden. Ik volgde verschillende programma’s, deed ondertussen één op één voetbaltrainingen en maakte een mini-gym thuis.

Ondertussen, tussen de trainingen door, zat ik nog steeds midden in het semester met toetsen en verslagen. Natuurlijk zag deze geplande zomervakantie met festivals en vakanties er niet helemaal uit zoals gepland door alle omstandigheden. Door deze abrupte stop van het seizoen, hadden wij tijdens de zomer veel zoom-meetings met ons team. We bespraken de nieuwe tactieken van het komende seizoen en deden bijna elke dag work-outs samen.

Aan het eind van mijn tijd in Nederland stond er nog een vakantie naar Portugal gepland met mijn ouders en broertje, die gelukkig is doorgegaan.

Terug naar Amerika
Ik had nooit kunnen bedenken dat na 4,5 maand het zo moeilijk zou zijn terug te mogen keren naar de VS. Er was tot het einde onduidelijkheid welk visa weer zou worden toegelaten. Ambassades en consulaten spraken elkaar tegen. Uiteindelijk was de enige optie tot toegang tot de VS een tweeweekse vakantie op Aruba. Aruba liet zowel Nederlanders als Amerikanen toe. En na twee weken niet in een Schengenland te zijn geweest mocht je doorreizen naar de VS. Twee dagen nadat ik deze ontsnapping met Lisanne (volleybalster) had geboekt kwam er alsnog groen voor studenten om rechtstreeks vanuit Nederland naar de VS te reizen. Plan Aruba van de baan, alles geannuleerd en zo snel mogelijk mijn tickets vanaf Schiphol naar de VS geboekt.

Vrijdag 24 juli vloog ik met Lisanne terug naar Amerika, nog steeds een beetje nerveus of het allemaal wel goed zou komen en met meerdere visumcontroles op Schiphol.


Nikki (r) samen met Lisanne van Houwelingen (l) op Schiphol.

Bij aankomst op de campus moest ik 2 weken in verplichte quarantaine en mocht geen stap buiten de deur zetten. Dit waren twee lange weken, maar het was het wachten waard. Ik mocht wel in de deuropening zitten en iemand anders aan de overkant, zodat ik nog enige vorm van sociaal contact kon hebben. Uit verveling kwamen we wel met creatieve oplossingen, bijvoorbeeld een spelletje kaarten met behulp van een skateboard.

Twee weken later kon ik met de eerste training beginnen en weer samen met het team en vrienden zijn.

Pre season
Door corona is dit jaar het pre season verkort van 3 weken naar 1 week. Wat jammer……! We zouden ook dit seizoen weer 3 keer per dag trainen.
Training 1: één van de zeven testen waar wij deze zomer voor hadden getraind (1)de mile run, (2)de beep test, (3)50 laps with ball and (4) without ball, (5) agility test met en (6) zonder bal en (7) half field sprint). We moesten minstens 4 van de 7 testen halen om geen extra conditietrainingen te hoeven volgen. Ik heb 6 van de 7 gehaald en ik was dus vrijgesteld van deze verplichte extra trainingen.
Training 2: een conditietraining met onze strength and conditioning coach Doran (de ergste training van de dag).
Training 3: twee uur durende voetbaltraining.
Tussen alle trainingen door hadden we uitjes met het team. Dit pre season was een stuk minder zwaar dan vorig jaar doordat het natuurlijk een stuk korter was en ik ben blijven trainen afgelopen vakantie. Denk dat ik dat volgend jaar maar weer moet doen…

Ons voetbalseizoen is helaas verplaatst naar februari/maart 2021. We spelen de aankomende maanden gelukkig wel vier vriendschappelijke wedstrijden om ons klaar te maken voor de competitie.

Semester 3
Mijn derde semester in Amerika is net begonnen en ik heb 4 business klassen en 2 psychologie klassen die samen 18 credit-hours vormen. Al mijn lessen zouden in de klas zijn, maar dit is (helaas) veranderd naar online lessen. Ik ben heel benieuwd hoe dit semester gaat verlopen nu de omstandigheden zo anders zijn. Tot nu toe is de school nog volledig open en ik hoop dat dit zo blijft.

Ik ben buiten de lessen en trainingen bezig om mijn Amerikaanse rijbewijs te halen en ben net voor mijn theorie geslaagd. Verder heb ik nu een fiets en ben ik mobieler om leuke dingen te doen. Ik heb erg veel zin in de rest van het semester en als alles volgens plan gaat, vlieg ik begin december weer terug naar Nederland om kerst en oud-en-nieuw thuis te vieren.

Nikki, wij danken je weer voor het delen van je ervaringen in Amerika, heel veel plezier en succes in je tweede jaar op Shawnee State University en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply