Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 4: Terugblik op 2e jaar

Nikki van Wees – Blog 4: Terugblik op 2e jaar

In de alweer haar 4e blog blikt Nikki terug op een bewogen jaar met uitstekende studieresultaten, covid, testen, vaccineren, de aangepaste voetbal competitie,  het atletiek seizoen, de mooie trips in Amerika en als klap op de vuurpijl, haar transfer naar Niagara University. 

School

De afgelopen twee semesters heb ik veel vakken voor mijn business major en mijn psychology minor gehaald. Ik heb beide semesters met een GPA van een 4.0 afgerond. Voor volgend jaar denk ik erover na een dubbele major in business en marketing te doen en mijn minor in psychology af te ronden. Ik heb inmiddels ook mijn Amerikaanse rijbewijs gehaald.

Vriendschappelijke wedstrijden

In de maand september en oktober hebben wij een aantal vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen Midway (6-0), Asbury (3-2) en OCU (1-0). Wij waren, na een zomer allemaal hard getraind te hebben, klaar voor deze wedstrijden en hebben deze gelukkig allemaal gewonnen met mooie doelpunten. Deze wedstrijden waren vooral bedoeld om een indicatie te krijgen hoe wij ervoor stonden met oog op de competitie, die vanwege corona naar februari was verplaatst. Uit deze wedstrijden bleek dat we elkaar goed konden vinden op het veld. De winst was natuurlijk een goede boost voor ons zelfvertrouwen.


Eerder naar huis

Vanwege corona waren de meeste lessen opnieuw online en ben ik begin november naar huis gevlogen om het semester vanuit Nederland af te ronden. In de afgelopen trainingsperiode heb wat blessures aan mijn scheen en knie opgelopen. Mijn tijd thuis heb ik gebruikt om te herstellen en mijzelf klaar te stomen voor de competitie die in februari zou beginnen. Verder heb ik deze periode veel gewerkt in Nederland. Erg leuk om iedereen thuis weer even te zien en de feestdagen samen met familie door te brengen.


2e preseason

Op 4 Januari vloog ik weer terug naar Amerika om op tijd uit quarantaine te zijn voordat school weer zou beginnen. Na 10 dagen mocht ik eruit, op voorwaarde dat ik een negatieve sneltest zou hebben. Helaas bleek deze test positief te zijn en begon mijn quarantaineperiode weer opnieuw. Ik had geen klachten en voelde mij prima. Om te controleren dat het geen valse positieve test was heb ik een PCR test gedaan die negatief bleek. Ik mocht gelijk uit quarantaine en weer naar school en de trainingen. Deze eerste trainingen bestonden vooral uit conditietrainingen om fit te worden. De weken daarop waren voor tactische en technische trainingen.


Competitie

Dit jaar waren de verwachtingen hoog en was het doel om in de top 4 te eindigen. Voordat de competitie begon hebben wij nog één vriendschappelijke wedstrijd tegen Malone (NCAA D2) gespeeld, die wij 1-0 wonnen. Dit bracht ons record op 4-0-0, iets wat in jaren niet meer was gebeurd. In de competitie hebben wij het aardig gedaan. Wij hebben in totaal 8 wedstrijden gewonnen, en 7 verloren. Dit was een enorme verbetering ten opzichte van vorig jaar. Onze play offs speelden wij tegen Life, die wij helaas met 2-3 verloren hebben. Eind maart zat ons seizoen er daarom op. Doordat het seizoen was verplaatst is de trainingsintensiteit vanaf juli tot en met maart onwijs hoog geweest, en een rustperiode was daarom nu ook wel fijn.

 

 


Atletiek

Normaal gesproken doe ik atletiek in het spring seizoen, maar doordat het voetbalseizoen verplaatst was werd dit allemaal wat lastiger. Nadat wij eind maart ons voetbalseizoen afsloten, ben ik gelijk bij het atletiekteam aangesloten. Veel tijd voor trainen is er daardoor niet geweest. In totaal heb ik 3 wedstrijden een 400m, een 200m en een 4x400m gerend. Eind april was de laatste competitiewedstrijd. We hebben de competitie afgesloten met mooie resultaten.

 


Corona en vaccinatie  

In Amerika is het qua maatregelen allemaal vrij relaxed geweest het afgelopen jaar. Het sportseizoen mocht doorgaan, we hadden de helft van onze lessen in de klas en alle restaurants en winkels zijn open gebleven. Een mondkapje was wel verplicht, maar verder viel het erg mee. Het vaccineren kwam al snel opgang en ook op de campus hadden wij de mogelijkheid ons te laten vaccineren.


Transfer

Volgend jaar ga ik voetballen en studeren voor/op een nieuwe universiteit, Niagara University in de staat New York. Na twee jaar voor Shawnee State University te hebben gespeeld ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en omgeving. Ik zal bij Niagara University in de NCAA D1 voetballen en mijn studie business management voortzetten.

 


Va
kanties

Nadat het semester en alle sportseizoenen waren afgelopen, ben ik naar de Niagara Falls geweest om mijn nieuwe school te bezoeken. Erg leuk om de nieuwe omgeving te zien en kan niet wachten om hier over een paar maanden te voetballen, studeren en wonen.

Vervolgens ben ik nog een weekje naar New Orleans geweest. Hier hebben we van het mooie weer genoten en zijn we naar alle toeristische plekken geweest. New Orleans staat bekend om de kunst en wordt ook wel de stad van de jazz genoemd. We hebben een onwijs leuke tijd gehad!

Ook ben ik nog een weekje naar Gatlinburg in de bergen geweest en daarna was het weer tijd om naar Nederland te gaan.

Nikki, wij willen je heel erg bedanken voor het delen van je ervaringen in Amerika. En wij wensen je nog een fijne zomervakantie hier in Nederland. En natuurlijk voor straks heel veel succes in alweer je derde jaar in Amerika op je nieuwe universiteit, Niagara University in New York en we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply