Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 5: Terugblik op 3e jaar

Nikki van Wees – Blog 5: Terugblik op 3e jaar

In dit nieuw blog blikt Nikki terug op een heel bijzonder derde jaar in Amerika, met een mooie transfer naar Niagara University, haar voetbal seizoen op het hoogste niveau in de NCAA Division I, en de bijzondere trips in Amerika. 

Het is alweer even geleden dat ik iets voor het blog heb geschreven, maar hier een overzichtje over mijn derde jaar, mijn transfer, en een onvergetelijke reis deze zomer.

Transfer
In mijn “sophomore year” heb ik besloten een transfer naar Niagara University te maken. Niagara University ligt naast de wereldberoemde Niagara Falls en 20 minuten vanaf Buffalo. De zomer stond uiteraard weer in het teken van hard trainen om fit te blijven voor het aankomende seizoen. Na een korte vakantie naar Italië en Myrtle Beach USA vloog ik naar Niagara University.

       

Pre-Season
Pre-season was weer even hard trainen, maar al snel begonnen we met wedstrijden. We hadden 3 fitness testen gekregen om thuis te oefenen: de yo-yo test level 16.8, the Man U test, en een 6:30 mile run. Uiteindelijk hebben we alleen de yo-yo test gedaan die iedereen heeft gehaald. Tijdens deze intensieve trainingsweken hadden we gelukkig ook tijd voor een hoop leuke activiteiten. We hadden kampvuren, onze jaarlijkse photoshoot bij de Niagara Falls, we gingen naar de Cave of the Winds en hadden elke week wel tijd voor een ijsje bij de Silo.

   

Season
We begonnen het seizoen ontzettend goed met een 8 game winning streak. Uiteindelijk zijn we op de derde plaats geëindigd met 13 keer winst, 4 keer verlies, en 1 gelijkspel. Een goede prestatie, en zeker iets om trots op te zijn. In totaal heb ik 13 van de 18 wedstrijden gespeeld dit seizoen en hoop dit aantal volgend jaar te kunnen overtreffen.

Rondom de campus
Tijdens het seizoen waren er veel activiteiten om en rondom de campus. We zijn naar de fair in Lewiston geweest waar veel attracties en eetkraampjes waren. Brett Young gaf een concert in the Artpark in Lewiston waar we als team heen zijn geweest en verder waren er veel feestjes en kleine dagjes uit.

Nadat het seizoen in begin november gespeeld was kwamen mijn ouders en broertje gezellig langs. We hebben een paar leuke dagen bij de Falls gehad en zijn daarna nog een lang weekend naar Boston geweest.

Kerst
Dit semester heb ik opnieuw 18 credit hours gedaan en alles met een A afgerond. Ik had een baantje in de ijshockey arena om wat bij te verdienen. Thanksgiving en mijn eerste Amerikaanse kerst heb ik bij mijn vriend in Ohio doorgebracht. Half december stond er nog een tripje naar Nashville op het programma waar we hebben genoten van alle miniconcerten en de gezelligheid.

   

2e semester
Begin januari was het weer tijd om terug te keren naar de campus. De eerste weken konden we nog niet trainen door de sneeuw en de kou en hadden we een aantal sneeuwdagen van school. In deze periode heb ik veel gewerkt en gesport in de sportschool. In februari begonnen we weer met trainen wat door de kou en sneeuw alleen nog binnen kon. We begonnen met twee dagen per week en dit werd later 4/5 dagen per week. In de maand April speelden we 4 spring games waarvan we er 3 hebben gewonnen.

   

Ook dit semester heb ik 18 credit hours gedaan en heb ik mijn minor in psychology afgerond. Ik was uitgenodigd voor de presidental honor society vanwege mijn schoolprestaties en heb te horen gekregen dat ik volgend jaar een CA mag worden. CA staat voor community advisor waarbij ik met een medestudent de leiding heb over een verdieping van een van de dorms. Voor mij een geslaagd semester!

Terug naar Nederland
Begin mei was het tijd om mijn koffers te pakken en terug naar Nederland te vliegen na een jaar weg te zijn geweest. Samen met mijn vriend ben in gaan interrailen door Duitsland, Italië en Griekenland. Super leuk om mijn vrienden en familie in Nederland weer even te zien en natuurlijk heerlijk om weer even verwend te worden thuis.

     

Reis door Amerika
Na een maand thuis te zijn geweest ben ik terug naar Amerika gevlogen om mijn 6-weekse reis door het midden en het westen van Amerika te maken met een oud teamgenootje uit Engeland. De route was als volgt: Houston, San Antonio, Colorado Springs, Denver, Salt Lake City, Las Vegas, Phoenix, San Diego, Los Angeles, Hermosa Beach, San Jose, San Francisco, Sacramento, Portland en Seattle. Een onvergetelijke reis en ontzettend blij dat ik al deze plekken heb mogen zien. De favoriete staat was toch wel California met alle stranden, het mooie weer en al het lekkere eten. De nationale parken waren ook erg indrukwekkend met als favoriet Bryce Canyon.

   

Pre-season 2022 – 2023
Inmiddels ben ik weer terug in Niagara Falls en zijn we nu een week in pre-season. Het vele trainen valt toch altijd weer even tegen na zo’n lange vakantie, maar het wordt met de dag leuker. We hebben dit jaar een groot team met als doel het winnen van de MAAC. Vorig jaar waren we er niet ver van verwijderd, dus dit jaar gaan we het opnieuw proberen. Onze eerste wedstrijd is al gespeeld en ons officiële seizoen begint 21 augustus. Ik heb er weer zin in!

Nikki, wij willen je heel erg bedanken voor het delen van je ervaringen in Amerika. Heel veel succes in alweer je vierde jaar in Amerika, we blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply