Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nikki van Wees – Blog 6: halverwege het 4e jaar.

Nikki van Wees – Blog 6: halverwege het 4e jaar.

In dit nieuwe blog van Nikki van Wees kijkt Nikki terug op het eerste semester van alweer haar vierde jaar in Amerika, en tevens haar tweede jaar op Niagara University. Een heel leuk blog waarin Niiki vertelt over het voetbalseizoen, haar senior-day, de leuke uitstapjes en natuurlijk ook haar prestaties in de schoolbanken.  

Pre-season
Na de start van pre-season in de eerste week van Augustus stond al snel de eerste oefenwedstrijd op het programma. In deze periode was school nog niet begonnen en trainden we meestal 2x per dag en hadden we genoeg tijd om leuke dingen te doen als team. Natuurlijk stond ook de jaarlijkse fotoshoot bij de Niagara Falls weer op het programma.

   
Foto’s: Fotoshoot bij de Niagara Falls.

Andere uitjes waren een ijsje halen bij The Silo, naar de Niagara Falls en de Maid of the Mist.


Foto: Maid of the Mist, rondvaartboot langs de Niagarawatervallen.

Seizoen 2022

Vorig jaar waren wij als team derde geworden in de competitie met als doel dat dit jaar te overtreffen. Met een moeizame start in pre-season was het even afwachten of wij dit zouden halen. Het voetbalteam bestond dit jaar uit een groot team met veel nieuwe speelsters. Het duurde dus even voordat wij op elkaar ingespeeld en klaar waren voor de competitie.

In de non-conference periode hebben wij leuke uitjes gemaakt naar onze wedstrijden toe. Zo stond er onder andere een wedstrijd tegen de Navy Academy op de planning wat heel leuk was om heen te gaan.


Foto: Uitwedstrijd tegen de Navy Acadmy.

In de competitie hebben wij het uiteindelijk heel goed gedaan. In regular-season zijn wij als derde geëindigd en hebben wij ons daarmee geplaatst voor de play-offs. De kwartfinale tegen Marist hebben wij met 3-1 gewonnen en ook tijdens de halve finale tegen Fairfield was de score 3-1. In de finale was Quinnipiac helaas te sterk voor ons en zijn wij daardoor tweede geworden dit jaar.


Nikki van Wees, Stastics 2022.

Dit seizoen heb ik 14 wedstrijden gespeeld en 3 wedstrijden in de basis gestaan.

Senior-day

Omdat dit jaar mijn laatste jaar is, had ik in oktober senior-day. Op deze dag wordt gevierd dat je je laatste thuiswedstrijd speelt en begeleiden je ouders je vaak het veld op. Als verrassing stond mijn vader op de stoep om ook mij een echte senior-day te laten ervaren.

 
Foto’s: Senior-day, opkomst veld, en Nikki met haar vader.

Vanwege Canadian Thanksgiving hadden wij een extra dag vrij gekregen die ik met mijn vader in Toronto heb gevierd.

Thanksgiving

Net voordat Thankgsgiving break begon, kwam er een heftige sneeuwstorm in de richting van Buffalo, waardoor niemand de weg op mocht. Gelukkig heb ik met een omweg de sneeuw kunnen vermijden en heb ik Thanksgiving met mijn vriend in Ohio doorgebracht. Hier zijn wij naar een concert van Russell Dickerson geweest en ben ik naar mijn eerste Ohio State wedstrijd geweest.
   
Foto’s vlnr: Toronto, Concert Russel Dickerson en op de tribune bij Ohio State.

Overige uitjes

In de herfst kleuren de bladeren hier heel mooi en is een wandeling langs de Niagara Falls onmisbaar. De hike naar de rivier duurde zo’n 2 uur en was ontzettend leuk.


Foto’s: Hike langs de Niagara Falls.

Dit semester was ik uitgenodigd voor The Presidents Dinner omdat ik deel uitmaak van The Presidential Honor Society. Volgend jaar mei zal ik daarvoor gehuldigd worden.


Foto: Presidents Dinner

Verder stonden er nog een aantal tripjes naar Clifton Hill op het programma. Dit plaatsje ligt net over de grens in Canada waar genoeg activiteiten te doen zijn.

 
Foto’s: Clifton Hill (Canada).

School semester

Dit semester heb ik vooral veel vakken gevolgd om mijn minors af te ronden. Ik heb al mijn vakken met een A afgerond en heb nog 5 vakken te gaan voordat ik in mei zal afstuderen. Ik zal afstuderen met een bachelor in Integrated Business Management en minors in Psychology, Data Analytics, Marketing en Social Media & Digital Analytics. Volgend semester heb ik een stage gepland staan bij HR-management op de campus en zal ik blijven werken voor de ijshockey arena. 

Terug in Nederland

Met kerst ben ik 3 weken in Nederland geweest en het was ontzettend leuk om mijn familie en vrienden weer te zien. We zijn nog een paar dagen naar Antwerpen geweest en hebben nog veel meer andere leuke dingen gedaan.


Foto: Antwerpen.

Terug naar Amerika

Op 1 Januari ben ik terug naar Amerika gevlogen waarbij ik een 8 uur durende overstap in New York had voordat ik door kon vliegen naar Nashville. Ik heb gebruik gemaakt van deze lange overstap om nog even de stad in te gaan.

 
Foto’s: Nashville.

Inmiddels ben ik in Nashville aangekomen en vlieg ik over anderhalve week terug naar Buffalo om mijn laatste semester af te ronden.

Volgend schooljaar

Volgend jaar verhuis ik naar Nashville, om mijn Master bij Cumberland University te volgen. Cumberland University ligt in een klein plaatsje Lebanon, net buiten Nashville. Hier ga ik mijn MBA (Master of Business Administration) volgens terwijl ik als Graduate Assistant voor de Athletic Department zal werken. Dit houdt in dat ik de helft van mijn dag zal werken, waarbij ik mij vooral bezighoud met het organiseren en in goede banen leiden van alle wedstrijden, maar ook veel administratieve taken uitvoer. De andere helft van de dag zal ik lessen volgen.

Nikki, wij willen je weer heel erg bedanken voor het delen van je ervaringen in Amerika, en wensen je nog heel veel succes en plezier in je laatste semester op Niagara University. We blijven je uiteraard volgen!

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply