Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nimo becomes a “WolfPack”

Nimo becomes a “WolfPack”

“Van Papendal naar Canada”, Nimo Benne goes Canada! Op 22 augustus a.s. stapt Nimo in het vliegtuig richting Canada en maakt daarmee de overstap van het Talent Team Papendal naar het WolfPack team van de Thompson Rivers University in Kamloops, British Columbia, Canada.


Thompson Rivers University

Talent Team Papendal, Eredivisie
 

Nimo (19 jr.) heeft de afgelopen 2 seizoenen deel uitgemaakt van het Talent Team Papendal, uitkomend in de Eredivisie. Daar was de 1.99 lange passer/loper een vaste waarde in het TTP team dat op een heel knappe 5e plaats wist te eindigen.

Nimo maakte ook deel uit van het Jong Oranje onder 20 team van coach Arnold van Ree, dat tijdens het in Nederland gehouden EK een 4e plek in de wacht wist te slepen.

Als jeugd international treedt Nimo al enigszins in de voetsporen van zijn vader, Edwin Benne, die als volleyballer tweemaal mee heeft gedaan aan de Olympische Spelen (1988 Seoel, 5e plek en 1992 Barcelona, zilveren medaille achter Brazilië).

Thompson Rivers University

Thompson Rivers University (TRU) is een openbare onderwijs- en onderzoeksuniversiteit die undergraduate en graduate degrees en een beroepsopleiding aanbiedt voor ruim 13.000 studenten.  De universiteit ligt in de stad Kamloops in de prachtige Canadese provincie Brits-Columbia. De campus is omgeven door spectaculaire landschappen.


Thompson River

Kamloops

De stad Kamloops met ongeveer 90.000 inwoners is intiem en er zijn een heleboel gezellige kroegen en cafés, waardoor het makkelijk is om contacten te leggen en nieuwe vrienden te maken. Studeren aan TRU is een onvergetelijke ervaring en met studenten uit meer dan 85 landen, studeer je hier in een internationale omgeving.

TRU WolfPack

Net als in Amerika is sport ook in Canada een belangrijk onderdeel van het onderwijs. TRU heeft dan ook diverse sportteams zoals basketbal, voetbal en honkbal. En zowel een vrouwen als een mannen volleybal team.

 

Vanaf augustus zal Nimo deel uit gaan maken van het WolfPack volleybal team. Dit team staat onder leiding van Head Coach Pat Hennelly en de Assistant Coaches Drew Venables en Randy Grundmann. Nimo heeft de primeur om als eerste speler uit Nederland de overstap te maken naar het WolfPack volleybal team.

Hieronder alvast een voorproefje van wat Nimo allemaal kan verwachten!

Global Sport and Study wenst Nimo heel veel plezier en succes in Canada en als vanzelfsprekend zullen wij zijn avonturen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Nimo blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Canada of Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply