Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nimo Benne, volleyballen en studeren in Canada!

Nimo Benne, volleyballen en studeren in Canada!

Sporten en studeren in Amerika is al langer een bekende combinatie. De afgelopen jaren hebben wij ook al vele sporters annex studenten naar Amerika mogen begeleiden om daar hun sport te kunnen combineren met een verdere studie. Canada is wat dat betreft nog een redelijk onbekend terrein. En wij zijn ook heel trots op het feit dat wij met volleyballer Nimo Benne dit jaar onze primeur hebben. Nimo is deze zomer naar Canada vertrokken om daar zijn passie (volleyballen) te kunnen combineren met studeren aan de Thompson Rivers Universiteit in Kamloops, in de staat British Columbia.

 

Reis
Donderdag 22 augustus was het dan zo ver. Nimo vertrekt vanaf Schiphol via Toronto en Calgary naar het kleine vliegveld van Kamloops, in de staat British Columbia. De reis, die ongeveer 16 uur in beslag nam, was niet alleen lang maar ook nog best spannend. Dit laatste was omdat Nimo met “slechts” een toeristenvisum op zak richting Canada vertrok. De study permit (studentenvisum) zou namelijk later door het Canadese consulaat in Wenen direct opgestuurd worden naar de Thompson Rivers Universiteit in Kamloops.

Kamloops

     

Op de vlucht werd Nimo vergezeld door zijn vader, Edwin Benne, ex-international. De reis verliep gelukkig heel voortvarend. Op het vliegveld van Kamloops werden Nimo en Edwin keurig opgehaald door coach Pat Hennely en mocht Nimo gelijk door naar zijn onderkomen. Nimo verblijft in een mooi appartement, dat hij met nog 3 andere volleyballers uit het team deelt. Het appartement ligt niet op de campus van de universiteit, maar wel zo dichtbij dat alles op loopafstand is van de campus, de sport- en trainingshal.

Trainingsfaciliteiten

      

En wat voor trainingsfaciliteiten! Een compleet uitgeruste eigen kleedkamer voor het volleybalteam, een fantastische krachtruimte en een supergrote sporthal.

Trainingsweekend
Na twee dagen kennis hebben gemaakt te hebben met de omgeving en het team ging het team (17 man groot) in twee busjes op weg naar Prince George voor een trainingsweekend. De maximumsnelheid is 100 km/h en als je toevallig achter een vrachtwagen rijdt daar in de bergen dan doe je er best wel lang over. Het betrof een combinatieweekend van trainen en ook clinics geven aan jeugd. Edwin Benne was gevraagd om als speciale “ervaren” buitenlandse trainer tijdens de clinics te helpen.

Start universiteit
Het weekend erna werd een tweedaags beachvolleybaltoernooi gehouden in Kamloops voor fundraising en de week erna ging dan ook echt het studeren beginnen.

Het dagelijkse programma voor Nimo begint ’s ochtends met een uur krachttraining of een uur passen. Na deze ochtend warming up mogen de volleyballers fris en fruitig de collegebanken in.

   

In de middag is er even rust, en ook tijd om te eten. Vervolgens wordt er weer getraind (2,5 uur) en wordt de middag van 14:00 tot 17:00 uur afgesloten in de schoolbanken. In de avond is er geen programma, tijd om te studeren ;-).

Wedstrijden
Op vrijdagmiddag is er geen college omdat de wedstrijden dan beginnen. Meestal wordt er in het weekend 2 keer tegen dezelfde club gespeeld. Dit met name vanwege de grote afstanden.

   

Inmiddels heeft Nimo met het team van Thompson Rivers University er al een paar wedstrijden opzitten. In de wedstrijd tegen het team van Northern Alberta Institute of Technology heeft Nimo met zijn 14 kills meteen zijn visitekaartje afgegeven en laten zien dat “The Wolfpacks” op hem kunnen rekenen!

Canada West Conference

De sportteams van de Thompson Rivers University spelen hun competitie in de Canada West Conference. Naast het team van “The Wolfpacks” bestaat de conference verder nog uit de teams van onder meer de University of Alberta, de University of British Columbia, de University of Calgary, de University of Victoria en de University of Winnipeg.
In het weekend van 19 en 20 oktober staan de eerste conference games op het programma. Nimo en het team reizen dan af naar Brandon in Manitoba voor de twee wedstrijden tegen de Bobcats, het team van Brandon University.

Nimo, wij wensen je veel succes en vooral heel veel plezier in Canada, en zullen je vanzelfsprekend heel aandachtig blijven volgen!

Wil jij ook de verhalen van Nimo en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply