Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Nina Hol becomes a “Warrior”

Nina Hol becomes a “Warrior”

Vorige week heeft Nina Hol haar contract ondertekent en gaat zij vanaf augustus haar studie en atletiek carrière voortzetten in Amerika. De 17-jarige atlete mag zich dan officieel een “Warrior” noemen, wanneer zij na haar Havo eindexamen de overstap maakt naar Lewis-Clark State College in Lewiston, Idaho.

Nina, lid van AV PEC1910 in Zwolle begon als atlete met het hoogspringen en de korte spintafstanden. Later kwam Nina in aanraking met de werpdisciplines en in 2018 met het kogelslingeren. Na amper een paar maanden van trainen werd ze al 10e van Nederland en vorig jaar bereikte Nina een heel knappe 5e plaats bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen.

 

Hoewel Nina een enorme progressie doormaakt met het kogelslingeren, is zij de andere atletiek onderdelen niet vergeten, en heeft zij ook nog zeker de ambitie om zich op de korte sprintafstanden ook te verbeteren.

   

The Warriors
Vanaf augustus zal Nina deel uit gaan maken van het track and field team van Lewis-Clark State College, onder leiding van head coach Mike Collins en dat in Jacob Whittaker een speciale coach heeft voor de ‘throw’ onderdelen.

De Saints komen uit in de Frontier Conference van de National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA).

   

Tegenstanders in deze conference zijn onder meer de teams van de universiteiten van Carrol College, Collage of Idaho, Rocky Mountain en Providence.

Het field and track team van coach Collins heeft diverse “Internationals” in haar gelederen, uit onder meer Duitsland en Slovenië.

Lewis-Clark State College ligt in de stad Lewiston, met meer dan 32,000 inwoners, in grootte de tweede stad van Noord Idaho.

Global Sport and Study wenst Nina heel veel plezier en succes toe in Amerika. En als vanzelfsprekend zullen wij haar verrichtingen blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Nina en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Leave a Reply