Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Cintha Boersma

Cintha Boersma

Cintha Boersma, geboren op 1 mei 1969 in Amsterdam, debuteerde als 16-jarige in het Nederlands team. De talentvolle middenaanvalster speelde in eigen land voor Brother/Martinus waarmee ze tweemaal de beker won.
Cintha vertrok op haar 21ste naar Italië en werd fullprof bij Roma, Altamura, Firenze en Napoli. In 1997 ging ze in Brazilië voor Curitba spelen waarmee ze Braziliaans kampioen werd.

Ze groeide uit tot één van de beste passers ter wereld en tot een bepalend gezicht bij Oranje. De Nederlandse volleybalsters ontwikkelden zich begin jaren negentig van B-ploeg tot A-land. Boersma werd als aanvoerster van Oranje zesde en vijfde op de Olympische Spelen van 1992 en 1996, de enige twee deelnames ooit van de Nederlandse vrouwenploeg. In 1991 won ze met Nederland zilver op het Europees kampioenschap, en vier jaar later was er als aanvoerster goud op het EK in de Arnhemse Rijnhal.

Drie jaar later speelde ze in Japan haar laatste interland. Met 403 interlands was ze zes jaar lang recordinternational. Hierna was Cintha met Marrit Leenstra nog enkele jaren actief in het beachvolleybal.

Na haar actieve volleybal carriere is Cintha nog assistent bondscoach geweest van het Nederlands dames team, onder coach Angelo Frigoni.

Cintha traint en coacht nog steeds diverse damesteams, en geeft zij volleybal clinics aan scholen. Daarnaast is Cintha ook nog bestuurslid van de stichting De Volaren.

Neem contact op met Cintha: cintha@globalsportandstudy.nl