Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Henriëtte Weersing

Henriëtte Weersing

Henriëtte Weersing, geboren op 11 oktober 1965, begon met volleyballen op de leeftijd van bijna 16 jaar, na jaren in de turnwereld te hebben vertoefd.

Al na 3 jaar wordt ze gevraagd om te komen spelen bij de eredivisieclub en landskampioen van Nederland, Avèro/Olympus in Sneek. Hier won ze 5 keer de nationale beker en veroverde 6 keer de landstitel. Tijdens haar laatste seizoen in Sneek, kwalificeert ze zich met haar team voor de Final Four van de Championsleague en tijdens dat toernooi wordt ze uitgeroepen tot beste aanvalster.

Het seizoen erna, in 1991, begint ze haar buitenlandse avontuur bij Olimpia Teodora Ravenna in Italie. Ze speelt in totaal 12 seizoenen in Italie, in Ravenna, Modena, Bergamo, Napels, Vicenza, Jesi en Reggio Emilia. Ze eindigt haar loopbaan in Spanje, bij Hotel Cantur Las Palmas op Gran Canaria.

Op clubniveau wint ze alle mogelijke prijzen. 3 keer de Europacup voor bekerwinnaars, 1 Cev cup en 1 Europese supercup. In 1992 wint ze met Ravenna de Championsleague en wordt ze verkozen tot MVP van de Final Four. Het jaar erna wint ze, tevens met Ravenna, de Wereldkampioenschappen voor clubteams en tijdens dit toernooi wint ze de prijs voor beste aanvalster. Met Bergamo wint ze zowel de Italiaanse Supercup, als de Italiaanse beker en de landstitel. Verder wint ze vele persoonlijke premies waaronder 2 keer de prestigieuze “Trofeo Gazetta dello Sport” en de prijs voor beste speelster van de Italiaanse competitive, verkozen door alle trainers van de Serie A.

In 1985, 3 maanden na haar debuut in de eredivisie, wordt ze geselecteerd voor het Nederlands damesteam. Afgezien van een aantal onderbrekingen vanwege blessures, stopt ze 16 jaar later, in 2001, met het nationale team na bijna 300 interlands gespeeld te hebben. Ze is altijd één van de dragende speelsters van haar Nederlands team geweest.
Met het Nationale team wint ze een zilveren medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in 1991 en een gouden medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in 1995. Ze heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, waar ze met haar team zesde werd, en aan de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 waar ze als vijfde eindigde.

In 2004 eindigt ze haar actieve carrière als speelster en wordt technisch commentator voor de 2 grootste televisie zenders, Sky en RaiSport tijdens dames wedstrijden in de Serie A en alle Champions League wedstrijden die in Italië gespeeld worden.
In de zomer van 2004 is ze tevens team manager van het Nederlands damesteam.
in 2005 wordt ze technisch directeur en team manager van het damesteam van Vini Monteschiavo in Jesi. Deze rol vervult ze 5 jaar  lang. Tijdens haar laatste jaar organiseert ze de Final Four van de CEV cup in Jesi, een Europacup die het thuisteam tevens weet te winnen.
In de zomer van 2012 wordt ze opnieuw team manager van het Nederlands damesteam.

Verder werkt ze 13 jaar lang samen met Eurocamp Cesenatico, waar de hele zomer sportcamps worden georganiseerd voor allerlei sporten. Zij houdt zich bezig met het volleyball.

Henriëtte spreekt 6 talen (Nederlands, Italiaans, Engels, Spaans, Duits en Frans waarvan de eerste 4 vloeiend) en is tevens freelance vertaler.

Foto ©2006-www.fotohoogendoorn.nl