Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Persbericht VV Compaen

Persbericht VV Compaen

Vervlogen tijden herleven bij Compaen

door Marcel Vermeulen

Oostzaan, 27 maart 2018 – Met de finaleplaats voor het Jongens A-team van Compaen op de Open Clubkampioenschappen herleven oude tijden. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw grossierden de jeugdteams van de Oostzaanse vereniging in nationale titels, maar daarna ontbraken de talenten van de zeeroversclub lange tijd.

Selectietrainer Sandor Rieuwers blies vijf jaar geleden het jongensvolleybal bij de vereniging nieuw leven in en dat sorteerde effect. De juniorenploeg kwam de afgelopen twee seizoenen in de tussenronde nog net te kort, waardoor plaatsing voor de finalestrijd gemist werd.

Komende zaterdag is Compaen er wel bij, als in de naburige Topsporthal in Koog aan de Zaan in de poule gestreden wordt tegen Huizen, SSS en gedoodverfd titelkandidaat Sliedrecht Sport. Compaen hoopt in ieder geval de kruisfinales te bereiken. Het vertrouwen is gestoeld op het feit dat de ploeg de topdivisiespelers en oud-jeugdinternationals David Bes en Leon Luini en Jong Oranje-spelverdeler Tieme de Jong in de gelederen heeft. Verder is er de inbreng van Jasper Geerdink, die ook regelmatig in het eerste van Compaen meedoet. Zij gaan samen met de enthousiaste jongens die uitkomen in de Topklasse voor een goed resultaat. Om een optimale prestatie te kunnen leveren, wordt er zelfs in de accommodatie van de eindronde getraind.

De volleyballers van Jongens A hebben in ieder geval al iets tastbaars overgehouden aan plaatsing voor de finale van het NOJK. Door toedoen van het bedrijf Global Sport and Study van international Cintha Boersma, dat zich bezighoudt met het uitzenden van talentvolle sporters naar Amerikaanse onderwijsinstellingen, hebben zij als herinnering een inspeelshirt met daarop de nu al memorabele datum van 31 maart 2018 ontvangen.

Foto’s: Tjerk Laan Fotografie

Leave a Reply