De Belgische vrouwen, ook bekend als The Belgian Red Flames, kwalificeerden zich in groep 7 achter groepswinnaar Engeland als één van de beste nummers twee voor het EK. Het is voor de Red Flames, die de 26e plaats op de FIFA-ranglijst bezetten, de eerste deelname aan een EK-eindronde. Aline Zeler is met 83 caps de meest geroutineerde speelster bij België en weet, gezien haar doelpuntentotaal van 27 doelpunten, ook regelmatig het doel te vinden. Datzelfde geldt voor aanvalster Tessa Wullaert, met 28 doelpunten de topscorer van de huidige Belgische selectie en ook al doelgericht in al haar jeugdinterlands voor België.

De OranjeLeeuwinnen en Red Flames kwamen 29 keer tegen elkaar uit, waarbij de Oranjevrouwen meestal juichend van het veld stapten. Tegen de 20 overwinningen van Oranje staan slechts 4 winstpartijen van de Belgische vrouwen. De laatste ontmoeting vond plaats in het kader van kwalificatie voor het WK2015 in Canada. Het duel leverde een 0-2 uitoverwinning op voor Nederland, met doelpunten van Vivianne Miedema en Renee Slegers. Over twee weken, op donderdag 24 november, oefenen de teams nog tegen elkaar in Leuven. Ives Serneels (44 jaar en als speler kampioen van België met Lierse SK in 1997) is sinds 2011 bondscoach van de Red Flames.

Denemarken

De Deense vrouwen, momenteel 20e op de FIFA-ranglijst, kwalificeerden zich in groep 4 achter groepswinnaar Zweden als één van de beste nummers twee voor het EK. Voor Denemarken is dat niet bepaald bijzonder, het land haalde al vijf keer de halve finale op een EK-eindronde, waarvan de laatste keer in 2013. De Deense ploeg kent enkele zeer geroutineerde speelsters: Johanna Rasmussen (149 caps), Line Røddik Hansen (118) en Sanne Troelsgaard (101) spelen al lange tijd op het hoogste niveau. Rasmussen maakte haar debuut in 2002 (!) en scoorde sindsdien al 40 doelpunten. Pernille Harder is een andere speelster om goed in de gaten te houden: de spits van Linköpings FC scoorde al 37 maal in slechts 77 interlands. Daarnaast vergeten de Deense vrouwen de verdediging niet: in acht kwalificatieduels incasseerde de ploeg slechts één tegentreffer.

Denemarken en Nederland speelden 20 duels tegen elkaar. De Deense vrouwen wonnen daarvan de helft, maar de laatste vier duels eindigden allemaal in een overwinning voor de OranjeLeeuwinnen. De meest recente ontmoeting was een oefeninterland in januari van dit jaar en kende een uitslag van 2-1. Vivianne Miedema en Danielle van de Donk scoorden voor Oranje, het Deense doelpunt kwam op naam van Sanne Troelsgaard. Nils Nielsen (45 jaar) is sinds 2013 bondscoach van de Deense vrouwen.

Noorwegen

De Noorse vrouwen, 11e op de FIFA-ranglijst, kwalificeerden zich met overmacht voor WEURO2017. Met zeven overwinningen en een gelijkspel bleef het land in groep 8  runner-up Oostenrijk ruim voor. Noorwegen kreeg in de acht duels slechts twee tegentreffers te verwerken, tijdens een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen datzelfde Oostenrijk. Noorwegen is een vaste deelnemer aan de EK-eindronde en schreef de Europese titelstrijd ook al twee keer op haar naam: in 1987 en 1993. Bij het laatste EK in 2013 bleek Duitsland in de finale te sterk.

In de 22 wedstrijden die Nederland en Noorwegen afwerkten tegen elkaar, was Noorwegen 12 maal de bovenliggende partij. De meest recente ontmoeting was tijdens het OKT in Nederland van maart 2016. Tijdens het tweede duel van het vierlandentoernooi bleek Noorwegen veel te sterk voor de OranjeLeeuwinnen, die met een 4-1 nederlaag de kleedkamer moesten opzoeken. Zweden profiteerde uiteindelijk van de misstap van Oranje en haalde zelfs de finale in Rio de Janeiro. Bondscoach Roger Finjord legde eerder dit jaar zijn functie neer en er is nog geen nieuwe bondscoach benoemd.