Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Rik Regeling van AZ Alkmaar naar San Diego Aztecs!

Rik Regeling van AZ Alkmaar naar San Diego Aztecs!

Na 9 jaar deel uitgemaakt te hebben van de jeugdopleiding van AZ Alkmaar maakt Rik Regeling nu de overstap van Jong AZ naar Amerika. Rik, die zijn VWO diploma heeft gehaald op het Calandlyceum in Amsterdam, gaat in Amerika zijn studie economie combineren met voetballen aan de San Diego State University in San Diego, California. De Azetcs, het voetbal team van SDSU komen uit in NCAA Division 1, het hoogste niveau en spelen hier in de sterke PAC-12 conference met tegenstanders als Stanford, UCLA, Oregon en Washington.

RKSV Pancratius, AFC Ajax
Rik begon zijn voetbal carriere op 5-jarige bij RKSV Pancratius in Badhoevedorp. Hier heeft hij nog samen gespeeld in de F1 met Sven Botman en Vicente Besuijen.

Foto: Pancratius F1, seizoen 2008 – 2009. Rik, staand 2e van links naast Sven Botman. Vicente Besuijen, knielend links op de foto.

Rik werd net als Sven en Vicente gescout door Ajax, en speelde 2 seizoenen in de F1 en E3 van de jeugdopleiding van Ajax. In de F1 was o.a. Victor Beeker een van zijn teamgenoten. Victor heeft vorig seizoen ook al de stap naar Amerika gemaakt, en speelt hier nu voor het tweede jaar bij de Mustangs van Morningside University.


Foto: Ajax F1, seizoen 2009 – 2010.

AZ Alkmaar
Na zijn periode bij AFC Ajax en een tussenjaar bij SV Hoofddorp, mocht Rik in navolging van zijn broer, Vincent, de overstap maken naar de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Hier heeft Rik alle teams van de jeugdopleiding doorlopen en maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal in de wedstrijd Jong AZ – FC Volendam.


Foto: Rik na zijn debuut bij Jong AZ in het betaalde voetbal.

Amerika
Rik heeft er nu voor gekozen om in Amerika zijn studie te gaan combineren met het voetballen. Na diverse aanbiedingen en gesprekken met coaches heeft Rik gekozen om dit op de San Diego State University in Californië te gaan doen.


Foto: Rik tekent contract bij San Diego State University.

San Diego State University

San Diego State University (SDSU) is een openbare onderzoeksuniversiteit in San Diego, Californië. Opgericht in 1897, is het de op twee na oudste universiteit en het meest zuidelijk van het 23 leden tellende California State University (CSU)-systeem. SDSU heeft in het najaar van 2020 35.578 studenten en een alumnibestand van meer dan 300.000.

Aztecs
         

San Diego State University heeft 6 mannen en elf vrouwen sportteams uitkomend in Division I van de NCAA. Thans wordt er voor $310 miljoen gebouwd aan een compleet nieuw stadion (capaciteit 35,000 toeschouwers) dat volgend jaar zomer in gebruik zal worden genomen.

Het voetbalteam van de Aztecs staat onder leiding van de Head coach, Ryan Hopkins en zijn twee assistenten Carlos Aguilar en Bryce Cregan.

Global Sport and Study wenst Rik natuurlijk heel veel plezier en succes toe in zijn nieuwe omgeving. En als vanzelfsprekend zullen wij de verrichtingen en avonturen van Rik en de San Diego Aztecs blijven volgen.

Wil jij ook de avonturen van Rik en onze andere sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

Leave a Reply