Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Rondje langs de voetbalvelden

Rondje langs de voetbalvelden

Gisteren maakten we een rondje langs de verschillende hockey velden in Amerika. Vandaag zijn de voetballers en voetbalsters aan de beurt. Ook zij hebben inmiddels hun eerste officiële wedstrijden achter de rug. En in dit overzicht staan wij stil bij enkele opvallende prestaties van onze spelers en speelsters bij de diverse college teams.

 

Jesper van Halderen, Caspar College.

We trappen dit overzicht af met Jesper van Halderen. Jesper is inmiddels al weer aan zijn derde jaar begonnen op Casper College in Wyoming. Voor zijn overgang naar het Thunderbird team, speelde Jesper bij HVV Hollandia, waar hij op zijn 17e al zijn debuut mocht maken in het eerste. Daarnaast was Jesper ook in de zaal actief, bij HV Veerhuys speelde hij in de Eredivisie en maakte hij deel uit van diverse jeugd Oranje teams.

   
Foto’s: Jesper als international van het Nederlands zaalvoetbalteam onder 19.

Bij het team van Casper College heeft Jesper er inmiddels al weer 5 wedstrijden opzitten. Na een moeizame start op 18 augustus met een 1-2 nederlaag tegen het team van Arizona Western College, wisten de T-Birds zich prima te herpakken. Met een reeks van 4 overwinningen is het team goed op weg naar een toppositie in de Region 9 conference competitie.

   
Foto’s: Jesper en teamfoto

En Jesper heeft zich heel goed doen gelden in deze wedstrijden. Met zijn 3 doelpunten en even zovele assists is hij dan ook een echte sterkhouder voor het team van coach Ben McArthur.

Donderdag 1 september staat al weer de volgende wedstrijd op het programma, de T-Birds reizen dan af naar Central Wyoming College en maandag wacht de thuiswedstrijd tegen Western Nebraska Community College.

Luc Roelofs, Northwestern College

   
Foto’s: Luc Roelofs.

Ook Luc staat al weer voor zijn 3e jaar als student-sporter op Northwestern College in Orange City, Iowa. Voor zijn overgang in de zomer van 2020 naar Amerika heeft Luc o.a. gespeeld voor De Treffers, JVC Cuijk en de jeugdopleiding van NEC.

Bij het team van de Red Raiders is Luc al snel uitgegroeid tot een vaste waarde. Ook de eerste twee wedstrijden van dit seizoen startte hij in de basis. Helaas werden beide wedstrijden verloren.  Donderdag 25 augustus was het team van Corban University met 0-3 te sterk. Zaterdag werd in een heel spannende wedstrijd met 0-1 verloren van het team van Northwest University.

Komend weekend kunnen de Red Raiders zich weer herstellen, dan staat er een thuis toernooi op het programma. Vrijdag is het team Ottawa University de tegenstander en zaterdag wacht het team van Trinity Christian College. Een mooie gelegenheid voor Luc en zijn team om de smaak van de afgelopen twee nederlagen weg te werken.

Emily Eijpe, Graceland University

Ook voor de voormalig speelster van ASC Waterwijk is het seizoen van start gegaan. Dit wordt voor Emily haar het tweede jaar op Graceland University in Lamoni, Iowa.


Foto: Emily in actie voor ASC Waterwijk.

De snelle aanvalster kon bijna niet beter beginnen aan het seizoen. In de wedstrijd van tegen het team van Waldorf University wist Emily bij een 3-0 achterstand in de 73e minuut de belangrijk 3-1 te score, waarna de YellowJackets weer volop hoop kregen op een goed resultaat. Sterker nog, in de 75e en de 80e minuut werd de achterstand alsnog omgebogen in een 3-3 gelijkspel.

   
Foto’s: Emily met team klaar voor de wedstrijd en in actie tegen Waldorf University

Vandaag (woensdag 31 augustus) spelen de YellowJackets de volgende wedstrijd tegen het team Midland University in Freemont, Nebraska. En zaterdag 3 september reist Emily met haar team af naar Columbia, in Missouri. Daar is het team van Stevens College de tegenstander.

Daan Louwerse, Shawnee State University

   
Foto’s: Daan bij Shawnee State University en teamfoto van SC Buitenveldert MO17-1, 2019-2020.

Ook Daan begint als Sophomore aan haar tweede jaar op Shawnee State University in Portsmouth, Ohio. In de zomer van 2021 maakte Daan in navolging van Nikki van Wees, eveneens afkomstig van SC Buitenveldert de overstap naar de Bears van coach Natasha Ademakinwa.

Daan heeft met de Bears een vliegende start met twee monster overwinningen gemaakt. Eerst was daar op 24 augustus de 8-0 overwinning op het team van Union College, gevolgd door een 9-1 zege op West Virginia Institute of Technology. In deze laatste wedstrijd droeg ook Daan met 1 doelpunt haar steentje bij aan grote uitslag.
Vandaag, woensdag 31 augustus treden de Bears aan tegen het team van Point Park University in Pittsburgh, Pennsylvania. En zaterdag is de volgende thuiswedstrijd tegen Ohio Christian University.


Foto: Daan (rechts) in actie tijdens het seizoen 2021 – 2022.

Wij wensen Jesper, Luc, Emily, Daan en al onze andere speelsters en spelers de komende wedstrijden natuurlijk heel veel succes en plezier toe, en we blijven jullie natuurlijk volgen.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op.

Leave a Reply