Op vrijdag 20 januari wordt in het Pinatar Stadion een oefeninterland gespeeld tegen Roemenië en vier dagen later staat in hetzelfde stadion de wedstrijd Nederland-Rusland op het programma. Aanvangstijd van beide wedstrijden is 15.00 uur. PSV-speelster Vanity Lewerissa is na een lange afwezigheid in verband met een knieblessure weer opgenomen in de selectie van interim bondscoach Sarina Wiegman.
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Jeslynn Kuijpers (PSV), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).
Voorbereiding
Roemenië was tweemaal eerder tegenstander van Oranje. Beide EK-kwalificatiewedstrijden vonden plaats in 1992 en eindigden in een gelijkspel. Rusland en Nederland stonden tijdens vijf eerdere ontmoetingen tegenover elkaar. Dit resulteerde in drie overwinningen voor de Oranjevrouwen, een gelijkspel en eenmaal winst voor de Russische internationals. Rusland heeft zich gekwalificeerd voor WEURO2017 en is ingedeeld in poule B samen met Duitsland, Zweden en Italië.
Met het trainingskamp in Spanje hervatten de OranjeLeeuwinnen de voorbereiding voor de Europese kampioenschappen die komende zomer in Nederland plaatsvinden. WEURO2017 wordt gespeeld van 16 juli tot en met 6 augustus in Breda, Enschede, Deventer, Doetinchem, Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Nederland is ingedeeld in poule A samen met België, Denemarken en Noorwegen.