Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Start van het nieuwe seizoen!

Start van het nieuwe seizoen!

Voor onze student-sporters staat naast het nieuwe studiejaar ook het sportseizoen weer voor de boeg. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de reis naar Amerika, het regelen van de laatste administratieve zaken bij aankomst op de campus, de huisvesting etc. En inmiddels zijn ook de eerste stappen op het veld of in de zaal gezet. In dit eerste overzicht van het nieuwe seizoen 2022 – 2023 hebben we een paar bijzondere prestaties en gebeurtenissen van enkele van onze sporters op een rijtje gezet.

Lisanne van Houwelingen en Kirsten van der Vleuten, Missouri Baptist University, Volleybal
Voor senior (4e jaars) Lisanne en sophomore (2e jaars) Kirsten wordt het weer een bijzonder spannend volleybalseizoen. Het afgelopen seizoen werd het team van de Spartans voor de tweede keer in successie kampioen in de NAIA. de nationale titel.
Foto: Spartans Women’s Volleyball 2021 NAIA National Champion.

Voor dit seizoen zijn de verwachtingen weer hoog gespannen, en zijn de Spartans in de meest recente peiling onder de NAIA volleybal coaches als de No. 1 geëindigd.

Inmiddels hebben Lisanne en Kirsten al weer 4 wedstrijden achter de rug. In het toernooi bij St. Thomas University bonden de Spartans de teams van St. Thomas University (3-0), Webber International University (3-0), Florida Memorial University (3-1) en Southeastern University (3-0) aan de zegekar. Een meer dan prima start van het nieuwe seizoen voor Liz en Kirsten!

       
Liz van Houwelingen                                 Kirsten van der Vleuten

De komende week is het weer een vol programma voor de Spartans met een wedstrijd tegen Washington University op 23 augustus, gevolgd door het Missouri Baptist University Spartan Invitational toernooi op 25 en 26 augustus en een toernooi bij Columbia College op zaterdag 27 augustus.

Merel Kooij, Annemiek Goedhart en Roselynn Bosman, Morningside University, Voetbal
Voor onze drie speelsters, Merel Kooij (senior), Annemiek Goedhart (junior) en Roselynn Bosman (sophomore) bij Morningside University stond maandag 22 augustus 2002 ook al de eerste wedstrijd op het programma.

Met Merel en Roselynn in de basis wisten de Mustangs een knappe 2-0 overwinning te boeken op het team van Cardinal Strich University.

   
Annemiek Goedhart                              Roselynn Bosman                                  Merel Kooij

Zaterdag 27 augustus staat de volgende uitwedstrijd voor de Mustangs op het programma, tegenstander is dan het team van William Penn University.

Isa Gooijer, Harvard University, Hockey
Onze hockeyster, Isa Gooijer, afkomstig van hockeyclub Pinoké uit Amstelveen gaat al weer aan haar derde jaar (junior) als studente aan de prestigieuze Harvard University in Cambridge beginnen.

   

Isa Gooijer                                              Isa in actie voor Harvard University

Voor de regerend Ivy League kampioen staan de eerste weken in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een tweetal oefenwedstrijden tegen het team van Ulster University uit Noord-Ierland (22 augustus) en en zaterdag 27 augustus tegen Dartmouth College.


Foto: Vrolijke geziechten na afloop van de wedstrijd tegen Ulster.

Het hockey team van Harvard werd als eerste gekozen in de Ivy League Preseason Poll die op 16 augustus jl. werd gehouden.

Harvard, de verdedigende Ivy League-kampioen, heeft de ambitie om dit seizoen voor haar zevende Ivy League-titel te gaan, nadat de titels in 1990, 1991, 2004, 2016, 2018 en 2021. De Crimsons openen het seizoen 2022 op 2 september thuis tegen het team van Miami University.


Foto: Harvard University Field Hockey, 2021 Ivy League Champions.

Wil jij ook de verhalen van onze talenten blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika of Canada te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Leave a Reply