Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Stephen Akot becomes a “Falcon”

Stephen Akot becomes a “Falcon”

Goalgetter Stephen Akot verruilt ASV Dronten voor East Central College. Deze zomer gaat er voor Stephen een lang gekoesterde droom in vervulling. De 18-jarige voetballer van ASV Dronten JO19-1, uitkomend in de 3e divisie, tekende vorige maand zijn contract voor East Central College in Union, Missouri, en vanaf augustus mag zich dan ook officieel een “Falcon” noemen.

 

Stephen, die op alle posities voorin kan spelen, maakte het afgelopen seizoen deel uit van ASV Dronten JO19-1. Vorig seizoen wist Stephen met dit team de promotie vanuit de 4e divisie te bewerkstelligen.

   

Stephen’s talent en neusje voor de goal zijn ook de scouts van de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Stephen enige jaren deel mogen nemen aan diverse KNVB regio activiteiten. In 2016 maakte Stephen de overstap van Swift ’64 naar ASV Dronten om daar op divisie niveau te kunnen voetballen.
Ook bij de coaches in Amerika werden zijn kwaliteiten direct onderkend. Uiteindelijk heeft Stephen zijn keuze laten vallen op het team van East Central College.

Falcons

       

Vanaf augustus zal Stephen gaan voetballen bij het men’s soccer team van East Central College. Dit team van de “Falcons” bereikte het afgelopen seizoen de ¼ finales van de sterke region XVI competitie van NJCAA Division I. Voor het komend seizoen zal onder leiding van de nieuwe Head Coach David Beck en zijn Assistant Coach Benji Grimes het streven zijn om deze prestatie te overtreffen, een mooie uitdaging voor Stephen dus.

Het voetbal team van de “Falcons” heeft al een ruime ervaring met internationale spelers, uit onder meer Engeland, Ierland, Italië, Duitsland en Brazilië. Stephen heeft de primeur om hier als eerste speler uit Nederland te mogen spelen.


East Central College

East Central College is een tweejarige openbare college met de main campus gelegen in de staat Missouri, met een aantal van rond de 2.100 studenten. Ook op East Central College (ECC) is het mogelijk om het eerste en tweede jaar van een bachelor’s degree te volgen, om vervolgens de mogelijkheid te hebben om door te stromen naar een vierjarige college of university. ECC biedt vier van deze ‘transfer’ degrees aan: AA (Associate of Arts), AS (Associate of Since), AFA (Associate of Fine Arts) en AAT (Associate of Arts in Teaching).

Global Sport and Study wenst Stephen heel veel plezier en succes in Amerika en als vanzelfsprekend zullen wij de verrichtingen en avonturen van Stephen blijven volgen. Wil jij ook de verhalen van Stephen en onze sporters in Amerika blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan nu hier vrijblijvend aan en wij nemen snel contact met je op!

Leave a Reply