Sporten en studeren in Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@globalsportandstudy.nl
Stephen Akot, Soccer Player of the Year!

Stephen Akot, Soccer Player of the Year!

Onze Stephen Akot heeft een grote prijs in de wacht gesleept! De tweedejaars student is door de NJCAA Region 16 uitgeroepen tot de NJCAA Region 16 DII Men’s Soccer Player of the Year! Deze prijs gaat naar de speler die aan het einde van het reguliere seizoen de meeste stemmen heeft gekregen van de regiocoaches. 

Foto: Stephen in actie voor het team van de Falcons.

Stephen zit nu in zijn derde jaar bij het team van de Falcons van East Central College in Union, Missouri. Na het door Covid getroffen seizoen van vorig jaar, koos Stephen ervoor om nog een semester te blijven voordat hij in december gaat afstuderen met een associate’s degree.

Player of The Week
       

Eerder dit seizoen werd Stephen ook al tweemaal uitgeroepen tot Player of The Week. De benoeming tot Player of The Year is dan ook een zeer verdiende kroon op het geweldige seizoen van Stephen.

De cijfers
In de drie seizoenen bij de Falcons kan Stephen een mooie “cijferlijst” presenteren:
Seizoen 2019: 14 punten (6 doelpunten en 2 assists)
Seizoen 2020:   2 punten (1 doelpunt en 0 assists)
Seizoen 2021: 35 punten (15 doelpunten en 5 assists)
Dit brengt Stephen op een totaal van 51 punten (21 doelpunten en 7 assists). De 15 doelpunten van dit seizoen brengen hem op nummer 11 van alle tijden met voormalig teamgenoot Arman Kovac 2019 en NJCAA 2e Team All-American Jacob Moore 2015. Met de 21 doelpunten totaal komt Stephen op de 9e plaats aller tijden in doelpunten voor het team van de Falcons van East Central College.


NJCAA Region 16 Championship Tournament

Helaas voor Stephen verloren de Falcons in de kwartfinale van het Championship Tournament met 4-1 van het team van St. Charles College. Hiermee komt dan toch enigszins abrupt een einde aan het seizoen voor Stephen.

Stephen, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze bijzondere en zeer verdiende award!

Wil jij ook de verhalen van onze student-sporters blijven volgen; like ons dan ook op Facebook, en volg ons op Instagram.

Leave a Reply